24 / 05 / 2024

inşaat16

inşaat16

Bursa Orhangazi Üniversıtesi ' ni (BOU) ziyaret eden İnşaat16 Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan, üniversite ve derneğin birbirine vereceği desteğin önemini dile getirdi...

İnşaat16 Grubu Derneği, 2014 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi!

İnşaat firmalarının bir araya gelerek kurduğu İnşaat16 Grubu Derneği, 2014 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğuna dikkat çeken Dernek Başkanı Şener Akkan, 2014 yılı için umutlu olduklarını söyledi...

İnşaat16 Grubu Derneği, 2014 yılının ilk toplantısını yaptı!

Bursa'da inşaat sektöründe önde gelen firmaların bir araya gelerek kurduğu İnşaatı 6 Grubu Derneği, 2014 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Akkan, "2013'ün sektörümüz açısından parlak geçtiğini düşünüyorum." dedi.

İnşaat16 Grubu ve Bursa Orhangazi Üniversitesi birbirine destek veriyor!

Bursa Orhangazi Üniversıtesi ' ni (BOU) ziyaret eden İnşaat16 Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan, üniversite ve derneğin birbirine vereceği desteğin önemini dile getirdi...

Orta Asya'nın en modern pazarı Genç Çelikler İnşaat'tan

Türkmenistan'da dünyanın en büyük açık pazarlarından birisi olan tarihi ''Çöl Pazarı'', Türk inşaat şirketinin yapacağı modern tesislere taşınacak. Genç Çelikler İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş, 152 milyon dolara Orta Asya'nın en büyük açık pazarını kuracak.

ECA'nın doğduğu yer kentsel dönüşüm için yıkılacak

Dragos'taki kentsel dönüşüm projesi, sanayicileri de bir araya getirdi. Bölgede fabrikası ya da yönetim binası bulunan şirketler ile şahıslar çalışmaları hızlandırmak ve itici güç olmak için bir dernek çatısı altında buluştu

Kırşehir'de kat karşılığı inşaat ihalesi

Kırşehir Belediye Başkanlığı Aşıkpaşa Mahallesi'nde bulunan taşınmazın üzerine kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı.

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

inşaat16 Haberi

inşaat16

Bursa'da inşaat ve yapı sektöründe hizmet veren firmaların bir araya gelerek kurduğu İnşaat 16 Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan, dernek üyeleriyle birlikte BOU Rektörü Prof. Dr. Recep İleriyi makamında ziyaret etti. 


Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan Bursa'da sektörün öncüsü firmaları bir araya getirdiklerini dile getirdi. 


Üniversitelerde yetişen inşaat mühendisleri ve mimarlara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Akkan, "Bursa'nın inşaat sektöründe daha dinamik ve yenilikçi projeler üreten kişilere ihtiyacı var." dedi. 


Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri ile ortak projeler üzerinde çalışılabileceğini belirten Akkan staj imkanlarına da olumlu bakıyoruz. 

Teori, pratikle desteklenmezse gösterilen çabalar anlamsız kalır." şeklinde konuştu. İnşaat ve yapı alanlarında da akademik düzeyde eğitim çalışmaları olması gerektiğini belirten Akkan "Sektörümüzde hizmet veren kişiler, biz dahil daha da eğitimli...