29 / 04 / 2024

İnşaat16 Grubu Derneği, 2014 yılının ilk toplantısını yaptı!

İnşaat16 Grubu Derneği, 2014 yılının ilk toplantısını yaptı!

Bursa'da inşaat sektöründe önde gelen firmaların bir araya gelerek kurduğu İnşaatı 6 Grubu Derneği, 2014 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Akkan, "2013'ün sektörümüz açısından parlak geçtiğini düşünüyorum." dedi.



Bursa'da inşaat sektörünün önde gelen isimlerini bir çatı altında toplayan İnşaatı 6 Grubu Derneği üyeleri 2014 yılının ilk toplantısını Derebahçe Restaurant'ta gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda ilk etapta 2013 yılı değerlendirilirken İnşaatı 6 Grubu Derneği Başkanı Şener Akkan, geçtiğimiz yılın sektör açısından iyi geçtiğini bu durumun kalıcı olması için bir takım tedbirler alınması gerektiğini dile getirdi. 

İnşaat sektörünün ekonomi açısından lokomotif özellik taşıdığına işaret eden Akkan, "2013'ün sektörümüz açısından parlak geçtiğini düşünüyorum. 

Mevcut ekonomik koşullar, girdi maliyetlerinin yükselmesi, arz fazlalığı buna mukabil talebin de yetersiz olmasına rağmen sektörün 2013 yılında önemli gelişmelere imza attığını düşünüyorum" dedi. 


TEDBİRLER ALINMALI

İnşaat sektöründe yaşanabilecek herhangi bir krizin ekonominin diğer alanlarını da doğrudan etkileyebileceğini ifade eden Akkan, 2014 yılı için umutlu olduklarını ama gereken tedbirler alınmadığı takdirde ciddi problemlerin yaşanabileceğini vurguladı. Dernek olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da üyelerine ve topluma fayda sağlayacak projeler üzerinde çalışacaklarını hatırlatan Akkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2014 yılında başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere Bursa'da inşaat ve yapı sektöründe önemli adımlar atılacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda biz ve bizim gibi, sektörlere yön veren kuruluşların üzerine büyük görevler düşüyor" dedi. 


Bursa Kent


Geri Dön