15 / 05 / 2024

inşaat 16

inşaat 16

Bursa'da inşaat sektöründe önde gelen firmaların bir araya gelerek kurduğu İnşaatı 6 Grubu Derneği, 2014 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Akkan, "2013'ün sektörümüz açısından parlak geçtiğini düşünüyorum." dedi.

İnşaat16 Grubu ve Bursa Orhangazi Üniversitesi birbirine destek veriyor!

Bursa Orhangazi Üniversıtesi ' ni (BOU) ziyaret eden İnşaat16 Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan, üniversite ve derneğin birbirine vereceği desteğin önemini dile getirdi...

1945'te İstanbul'da yapılacak 16 okul inşaatı için 70 milyon lira harcanmış

1945 yılında İstanbul'da 16 yeni sanat okulunun yeri belirlenerek inşaat çalışması için 70 milyon lira bütçe ayarlanmış.

1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL? 16 Ocak 2024 demir fiyatları

İnşaat piyasasının kalbi olarak bilinen demirin güncel fiyatları merak ediliyor. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL?

İnşaat maliyet endeksi yüzde 60,70 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), merakla beklenen Mart ayı İnşaat Maliyet Endeksi verilerini paylaştı. Açıklanan verilere göre, inşaat maliyet endeksi, 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,16, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,70 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe bayram var! Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi! 16 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yarattı. Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? Demir fiyatları ne kadar oldu? 16 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektöründe bayram var! İşte 16 Kasım 2022 güncel demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda art arda indirim haberleri geldi. Gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yaratırken vatandaşlar güncel demir fiyatlarını merak ediyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 16 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe dolar darbesi! İnşaat demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! Çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor!

İnşaat sektörü döviz kurunun etkisi ile güne zam haberleri ile uyandı. Dolar bugün 16 lirayı geçti, dolardaki yükseliş inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bugün demir fiyatlarına zam geldi, çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor. İşte güncel demir ve çimento fiyatları 24 Mayıs 2022...

1 ton demir 16 bin 500 lira oldu! 30 Mart 2022 inşaat demiri fiyatları!

İnşaat sektörü, gelen zamlarla gündemden düşmüyor. inşaat maliyetlerinin gittikçe artığı şu dönemde konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. İnşaat sektörünün en önemli malzemesi olan demirin tonu bugün 16 bin 500 liradan satılıyor...

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Ankara'da 16.3 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Ankara Çankaya ve Yenimahalle'de 16 milyon 311 bin 488 TL bedelle kat karşılığı inşaat yaptıracak. 

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 16.2 arttı!

Türkiye, 2020'de inşaat malzemeleri ihracatında yüzde 16.2 büyüme kaydetti. İtalya ve İspanya’nın pazar kaybettiği sektörde Türkiye, ABD ve Avrupa’dan pay aldı. 

İnşaat malzemeleri ihracatına Kovid-19 dopingi!

ABD ve Avrupa’dan pay alan Türkiye inşaat malzemeleri sektörü, bunun da etkisiyle 2020'de ihracatını yüzde 16,2 artırdı. İTO İnşaat Malzemeleri Komitesi Meclis Üyesi Ertuğrul Yılmaz, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

inşaat 16 Haberi

inşaat 16

Bursa'da inşaat sektörünün önde gelen isimlerini bir çatı altında toplayan İnşaatı 6 Grubu Derneği üyeleri 2014 yılının ilk toplantısını Derebahçe Restaurant'ta gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda ilk etapta 2013 yılı değerlendirilirken İnşaatı 6 Grubu Derneği Başkanı Şener Akkan, geçtiğimiz yılın sektör açısından iyi geçtiğini bu durumun kalıcı olması için bir takım tedbirler alınması gerektiğini dile getirdi. 

İnşaat sektörünün ekonomi açısından lokomotif özellik taşıdığına işaret eden Akkan, "2013'ün sektörümüz açısından parlak geçtiğini düşünüyorum. 

Mevcut ekonomik koşullar, girdi maliyetlerinin yükselmesi, arz fazlalığı buna mukabil talebin de yetersiz olmasına rağmen sektörün 2013 yılında önemli gelişmelere imza attığını düşünüyorum" dedi. 


TEDBİRLER ALINMALI

İnşaat sektöründe yaşanabilecek herhangi bir krizin ekonominin diğer alanlarını da doğrudan etkileyebileceğini ifade eden Akkan, 2014 yılı için umutlu olduklarını ama gereken tedbirler alınmadığı takdirde ciddi problemlerin...