29 / 04 / 2024

inşaata neden güven azaldı

inşaata neden güven azaldı

İnşaat sektörüne güven azalıyor. Konuyla ilgili konuşan Turgut Hamzaçebi "Bunun sebebi yalnızca para kazanma amacıyla inşaat yapan sektör temsilcilerinin konut almak isteyenleri mağdur etmesinden de kaynaklanmaktadır" dedi.

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi ekimde geçtiğimiz aya kıyas ile hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 ve inşaat sektöründe ise yüzde 2,8 arttı. İşte detaylar…

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 3 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, güven endeksi, Nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yükseliş gösterdi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2022 yılının Ocak ayında, 2021 yılının Aralık ayına göre;  inşaat sektöründe yüzde 5 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 0,7 azaldı...

İnşaat sektörü güven endeksi Eylül'de yüzde 0,7 azaldı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Eylül'de 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,7 azaldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 7,1 arttı!

Merakla beklenen sektörel güven endeksi sonuçlarına göre, Ağustos 2021'de inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,1 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 3 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2021'de yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; inşaat sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3 yükseldi.

inşaata neden güven azaldı Haberi

inşaata neden güven azaldı

Türkiye genelinde yaşanan sektörle ilgili sıkıntıları değerlendiren Turgut Hamzaçebi, "Bilindiği gibi oluşturduğu katma değer ve istihdam olanaklarıyla inşaat sektörü ülke ekonomilerinde kaldıraç görevi üstlenmektedir. Yüzlerce meslek dalını ilgilendiren, istihdam ve üretim sürecini büyük ölçüde etkileyen, 200 den fazla alt sektörü harekete geçirme özelliği olan bu sektör ekonomide de lokomotif sektör rolünü oynamaktadır" dedi. 


"SEÇİM SÜRECİ SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ"


 Yaşanan yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin sektörü olumsuz etkilediği ifade eden Hamzaçebi, "Bu süreçte bazı projelerin durma noktasına geldiğine şahit olmaktayız. Bu yıl seçimlere endekslenen ülkemizde ekonomi açısından sıkıntılı bir süreç de başlamıştır. Doğal olarak ekonominin lokomotifi inşaat sektörü de bu olumsuzluktan nasibini almıştır. Ekonomimizde yaşanan dalgalanmalar inşaat sektörüne olan güveni de azaltmıştır" diye konuştu. 


"GÜVEN KAYBI EN ÇOK KONUT SEKTÖRÜNDE OLMAKTADIR"


 Böylesine önemli bir...