29 / 04 / 2024

inşaatçılara yeni yönelik

inşaatçılara yeni yönelik

Bakanlık tarafından hazırlanan tasarıya göre, ruhsatlı olarak inşasına başlanan yapılarda inşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişiklikleri gibi uygulamalar "tadilat ruhsatı" alınmadan yapılabilecek.

İnşaat halindeki yeni bina sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu! Eksikler ve hatalar şok etti!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından inşaat halindeki yeni bir binanın görselini paylaştı. Paylaşıma resmen yorum yağdı, binadaki eksikler ve hatalar şok etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

İTO: İnşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39'lük artış!

İstanbul Ticaret Odası Kasım ayına ilişkin fiyat endekslerini yayımladı. Kasım 2023’te toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; inşaat malzemeleri grubunda yüzde 14,39 artış kaydedildi.

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi! Bina maliyetlerindeki artış tam gaz! 

TÜİK tarafından, 2023 Nisan'a ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi. İşte o son dakika rakamları...

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı fiyatları ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti fiyatları...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı fiyatları geçtiğimiz gün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımladı. Peki, apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı ne kadar oldu? Apartman inşaatı maliyetleri yükseldi mi? İşte apartman inşaatı maliyeti 2023 senesi...

100 metrekare kaba inşaat maliyetlerine zam! İşte100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 yılı fiyatları

100 metrekare kaba inşaat 2023 yılı maliyetlerinin detayları bugün belli oldu. Peki 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 yılı ne kadar oldu? 100 metrekare kaba inşaat maliyeti fiyatları arttı mı? İşte 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2023 yılı...

Velux Ankara'nın inşaatının yüzde 60'ı tamamlandı!

Fırat Life Style’ın Ankara'da hayata geçirdiği Velux Ankara projesinin inşaatının yüzde 60'ı tamamlandı.

İnşaat malzemeleri fiyatları yüzde 7,22 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemeleri fiyatları yüzde 7,22 artış gösterdi...

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

inşaatçılara yeni yönelik Haberi

inşaatçılara yeni yönelik


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlemesiyle, inşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişiklikleri gibi uygulamalar "tadilat ruhsatı" alınmadan yapılabilecek. 


Bakanlık tarafından hazırlanan tasarıya göre, ruhsatlı olarak inşasına başlanan yapılarda, yapı inşaat alanını artırmayan, silüeti, bağımsız bölüm birim alanım değiştirmeyen ve taşıyıcı sistemi etkilemeyen değişiklikler, tadilat ruhsatı alınmadan yapılabilecek. Bunun için ise yapı sahibi ile müteahhidinin izni, proje müeüifinin uygun görüşü ve ilgili fenni mesulün onayı ve her türlü sorumluluğu üstlenmesi gerekecek. Uygulamayla, tadilat ruhsatı almana kadar inşaatların durmasına gerek kalmayacak. Böylece bürokrasi ortadan kaldırılarak, mağduriyetler giderilecek. 



Türkiye...