15 / 05 / 2024

İnşaatçılardan rant vergisi için yeni öneri

İnşaatçılardan rant vergisi için yeni öneri

İnşaat sektörü son bir aydır rant vergisini konuşuyor. Sistemle ilgili belirsizlik sürerken, inşaatçılardan Maliye Bakanlığı’na rant vergisi için yeni öneri geldi: Emsali kullanan parayı ödesin

İnşaat sektörünün yaraları sarılıyor! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe son günlerde inşaat malzemelerinde yükse fiyat artışları yaşanmaya başladı. Gelen artışlardan sonra sektörün yaraları sarılmaya başlandı. İnşaatın en temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. 1 ton demir fiyatı bugün ne kadar?

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

Emay İnşaat'ın konkordato duruşması 1 Nisan'da!

İstanbul'da gerçekleştirdiği önemli projelerle tanınan ve 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada bulunan Emay İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi. 

İnşaat demirinde gümrük vergisi yüzde 30'a çıkarıldı!

İnşaat demiri ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı Dünya Ticaret Örgütü üyesi olmayan ülkeler için yüzde 10'dan yüzde 30'a yükseltildi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

12 soruda konutların emlak ve çöp vergisi!

Konutların emlak ve çöp vergisi için 2. taksit ödemelerinin Kasım ayının sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, konutların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir?

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

İnşaat çeliğinde gümrük vergisi düşürüldü!

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi oranları dış alımın yapıldığı ülke ve ülke grubuna göre yüzde 30'dan yüzde 5,6 ve yüzde 10'a düşürüldü.

Kademeli vergi istisnasına inşaatçılardan tam destek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıkladığı ev ve arsa gibi taşınmazlarını satacaklara getirilecek kademeli vergi istisnasına inşaatçılardan tam destek geldi.

İnşaat sektörünün morali arttı!

Hükümetin aldığı kararı değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, “KDV ve Damga Vergisi’nden sonra tapu harcında yapılan düzenlemeler, sektörün 2017’ye yönelik moral ve motivasyonunu artırmıştır” dedi.

İnşaatçılardan istihdam sözü!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut sektörünün 2 milyonun üzerinde istihdam sağladığını dile getirdi.

İnşaat sektörü temsilcileri KDV istisnasını değerlendi!

İnşaat sektörü temsilcileri yabancıya konut satışlarında Katma Değer Vergisi (KDV)'nin kaldırılması konusunu değerlendirdi. İşte o yorumlar..

İnşaatçılardan rant vergisi için yeni öneri Haberi

İnşaatçılardan rant vergisi için yeni öneri

Kamunun imar atışından pay almasını sağlayan ve rant vergisi olarak anılan vergi için inşaat sektöründen yeni bir öneri geldi. Sektör temsilcileri Maliye Bakanlığı’na ilettikleri önerilerinde ‘Tercihli uygulama olsun’ dedi.  Buna göre, genel plan değişikliği yapıldığı zaman arsa sahibinin tercih hakkı olacak. Yani sadece ek emsali kullanmak isteyen ödeme yapacak.


İnşaat sektörü son bir aydır rant vergisini konuşuyor.  Seçim sonrasına kalan ‘Şeffaflık Paketi’ kapsamındaki kamunun imar artışından pay almasını sağlayacak yeni vergi sistemi hala netlik kazanmadı. Genel plan değişikliği ya da bireysel başvuru sonrası verilen ek inşaat hakkı üzerinden vergi verilmesine 14 Ocak’ta başlanılması bekleniyordu, olmadı.  Konu, 27 Ocak’ta Ankara’da Başbakan ve 8 bakanın katıldığı İnşaat Zirvesi’nde de gündeme geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ev sahibi vatandaşları etkileyen bir vergi olmadığını, yol...