22 / 07 / 2024

inşaatlar neden yarım kalıyor

inşaatlar neden yarım kalıyor

Ticari Hayat gazetesi yazarı Mehmet Göktürk bugünkü yazısında bitmeyen inşaatlara değindi. İşte Mehmet Göktürk'ün yaşanan ruhsat sorunlarını ele aldığı o yazısı...

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Yarısı bizden kampanyası için uzmanlar uyarıyor! Müteahhit seçimine dikkat edin!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önündeki finansman sorununu çözmek için hazırlanan yarısı bizden kampanyasında uzmanlar müteahhit seçimi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiği duyurulan ve konut projeleri yarım kaldığı iddia edilen inşaat devinden flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar...

İnşaatların yarım kalmaması için düğmeye basıldı! Sigortalı dönüşüm dönemi başlıyor!

Sağlıklı bir dönüşüm için, yüzbinlerce konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi sürecinde tamamlama sigortasının devreye girmesi büyük öneme sahip. İnşaat sektöründe yeni bir uygulama için düğmeye basılıyor. MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), halka açılarak kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı

Dolar için gözler yarına çevrildi! Nefesler kesildi! Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yarın faiz kararını açıklayacak. Dolar için gözler yarına çevrilirken, uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Dolar yolun sonuna mı geldi? Yatırımcıları aman dikkat...

TOKİ İstanbul 2023 projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi! 641 konutluk yeni proje için büyük gün yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İstanbul 2023 projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi. Proje kapsamında Maltepe'ye 641 yeni konut inşa edilecek.

TOGG için sipariş hakkı kazananlara müjdeli haber şimdi geldi! Teslimler yarın başlıyor!

Türkiye'nin yerli ve milli ilk elektrikli akıllı cihazı Togg T10X için kura çekimi, 29 Mart'ta sona ermişti. Togg T10X'in teslimleri ise yarın gerçekleşecek. 

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

Güvenli liman gömleğini giyen altın için heyecanlandıran açıklama! Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın

Bankacılık alanında gelen iflas kararları altının tekrar güvenli liman gömleğini giydirdi. Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın!

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Yılbaşı bilet fiyatları ne kadar? İşte 20 Aralık 2022 tam bilet, yarım bilet, çeyrek bilet fiyat listesi...

Yılbaşına sayılı gün kala bilet alamayanlar yılbaşı için çeyrek, tam ve yarım bilet fiyatlarını araştırıyor. Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları geçtiğimiz günlerde duyuruldu. 2023 Milli Piyango yılbaşı bileti fiyatları ile ilgili güncel bilgiler için tıklayınız…

24 saatte yarım milyar dolar çalındı! İşte kripto para krizinde son durum!

En büyük kripto para borsalarından FTX’te yaşanan likidite sorununun basına yansımasının ardından ABD'de iflasını açıklamıştı. Bunu duyan yatırımcıların ve kullanıcıların paralarını almak için mahkemeye başvurmasının üzerinden 24 saat bile geçmeden sistemden yarım milyar dolar çekildi.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar oldu ? 7 Eylül Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yatırımcıların her gün merakla takip ettiği çeyrek altın, yarım altın ve cumhuriyet altını fiyatlarını sizler için derledik.

inşaatlar neden yarım kalıyor Haberi

inşaatlar neden yarım kalıyor


Ticari Hayat gazetesi yazarı Mehmet Göktürk bugünkü yazısında bitmeyen inşaatlara değindi. İşte Mehmet Göktürk'ün o yazısı...


Ankara ve İstanbul başta olmak üzere pek çok kentimizde yapılan bazı binalarda ruhsat sorunları yaşanmaktadır. Bu sorunlarda idarenin kuralları işletmek konusunda kararlı tutumları ile binalar inşaat halinde kalmaktadır. 

Kimisi yükseklik kurallarına, kimisi balkonlar veya çatı katı, bodrum, otopark gibi kurallara uymadıkları için bekleyen binalar dikkat çekmektedir. 

Bina dış görünüşü itibariyle tamam gibi gözükse de, projeye uygun olmayan yapıların düzeltilmesi için yıkım kararı dahi alınabiliyor. 

Genellikle inşaat ruhsatına uyumsuz yapılan binalarda belediyelerin uyanıklığı sayesinde düzeltme veya yıkım kararları çıkabilmektedir. Böyle olunca da bu tür binalardan daire veya dükkan satın almış olanlar mağdur hale gelmektedir. Bu durumda bir çok bina olduğu ve bunların çoğu için de vatandaşın olayı mahkemeye...