16 / 05 / 2024

inşaatlara yönetmelik

inşaatlara yönetmelik

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını dile getiren Kaya Safet Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya, “Farklı bir uzmanlık alanı olan yüksekte çalışmanın koşullarını ayrıca düzenleyen bir yönetmeliğe acil ihtiyaç var” dedi.

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik Yürürlükten Kaldırıldı!

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31193 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?

Emlak komisyoncusu ve mülk bilirkişisi İsa Demir, "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik beklentilere cevap verebildi mi?" sorusunun yanıtını verdi. İşte Demir'in yazısı...

İSTEB'den Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'e itiraz!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanmasından bu yana bir yıl geçti. İSTEB, yönetmelikteki eksik ve yanlışlara dikkat çekip Danıştay'a dört maddenin iptali için dava açtı...

Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile yönetmeliğin yürürlük tarihi ertelendi..

Binaların gürültüye karşı korunması hakkında yönetmelik!

Binaların gürültüye karşı korunması hakkında yönetmelik bugün 30082 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmeliğin tam metni..

Mersinli Mimarlar Yüksek Yapı Yönetmeliği bekliyor!

MTSO 15 No’lu Mühendislik, Mimarlık Meslek Komitesi Başkanı Selami Arıcı, Mersin’de son dönemlerde 20-30 kat ve üzeri inşaatların artmasına rağmen, yüksek katlı inşaatlara yönelik bir yönetmelik bulunmadığını belirtti.

Düzce'deki terminal için yönetmelik hazırlandı!

Düzce Belediyesi Terminal Yönetmeliği Meclisin Temmuz ayı ikinci birleşiminde onaylanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik terminalin 24 saat görev esaslı olarak hazırlandı.

İnşaat sektöründe yeni yönetmelik ve mevzuatlar üzerinde çalışılıyor!

MIPIM'de İTO'nun çadırını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, sektöre nefes aldıracak yeni yönetmelik ve mevzuatlar üzerinde çalıştıklarını söyledi. Sarı, "Tüm kesimlerin taleplerini alıyoruz" dedi.

inşaatlara yönetmelik Haberi

inşaatlara yönetmelik

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını dile getiren  Kaya Safet Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya, “Farklı bir uzmanlık alanı olan  yüksekte çalışmanın koşullarını ayrıca düzenleyen bir yönetmeliğe acil ihtiyaç var” dedi.


Türkiye’de her yıl inşaat, telekomünikasyon ve enerji başta olmak üzere, yüksekte  çalışmanın yaygın olduğu sektörlerde iş kazalarınınmeydana geldiğini belirten Ali Kaya,  “Son beş yılın iş kazası istatistiklerine baktığımızda her yıl ortalama 1400 kişi hayatını kaybediyor. Bu ölümlerin neredeyse yarısı yüksekten düşme sonucu gerçekleşiyor. Ülkemizde yüksekte çalışmayla ilgili yönetmeliğin çıkarılması, yüksekten düşme sonucu  gerçekleşen kazaların azalmasını sağlayacaktır” dedi.


Ali Kaya, “Yapı İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği’ne göre; seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda çalışma, yüksekte çalışmadır.İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı...