14 / 05 / 2024

İnşaatlarda otopark zorunluluğu 2018

İnşaatlarda otopark zorunluluğu 2018

Otopark zorunluluğu 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, işlemleri devam eden inşaatlar ne olacak? İşte inşaatlarda otopark zorunluluğu 2018..

14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları resmen uçtu! Altın bilezik fiyatları ne kadar? 18 Mart altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftaya rekorla başladı. Altın, haftanın ilk işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Gram altın 2,484 lira olurken, 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları resmen uçtu. Altın bilezik fiyatları ne kadar? 18 Mart 2024 altın bilezik fiyatları.

İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu bina alarm veriyor!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde en önemli konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İstanbul’da kentsel dönüşümü bekleyen çoğu binanın alarm verdiğini söyledi.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Altın bilezik fiyatları resmen uçtu! Bilezik borcu olanlar yandı! 11 Mayıs Perşembe altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün rekor üstüne rekor kırdı. Ons altın bugün 2027 doları test edeken gram altın 1474 TL oldu. Gram altının fırlaması ile altın bilezik fiyatları resmen uçtu.  Bilezik borcu olanlar yandı! 11 Mayıs Perşembe altın bilezik fiyatları.

Gençlerin ve kadınların borsaya ilgisi arttı! Yeni yatırımcıların yüzde 30’u gençlerden oluşuyor!

Pandemi ile birlikte sermaye piyasalarına artan yatırımcı ilgisi devam ediyor. Borsa İstanbul’a gelen yeni yatırımcıların yüzde 30’u ise gençlerden oluşuyor. Gençlerin yanı sıra kadınların da borsa yatırımlarındaki ağırlığı giderek artıyor.

Altın bilezik fiyatları resmen uçtu! Bilezik almak isteyenlerin ağzı açık kaldı! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün rekor kırdı. Ons altın mart 2022'den bu yana ilk kez 2020 dolara yükseldi. Ons altından aldıpı destekle altın ve altın bilezik fiyatları resmen uçtu.  Bilezik almak isteyenlerin ağzı açık kaldı! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

Altın bilezik fiyatları resmen uçtu! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatlarına bakın! 14 Mart altın bilezik fiyatları

Altının ons fiyatı bugün 1900 doları aştı. Gram altın ise altından aldığı destekle yükselişe geçerken, altın fiyatları haftalar sonrasında değer kazandı. Altın fiyatlarını takip eden yatırımcılar aynı zamanda altın bilezik fiyatlarını da merak ediyor. Altın bilezik fiyatları resmen uçtu!

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu paranın çeyreğini bir arada görmedik bile! New Jersey merkezli Forbes dergisi, her sene dünyanın en varlıklı insanlarının listesini resmen paylaştı. İşte, 2023'te ismini listeye yazdıran dünyanın en varlıklı 10 insanı...

2 Şubat Perşembe altın bilezik fiyatları ne kadar? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları resmen uçtu! 

Son dakika altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Küçük ve büyük ölçekli yatırımcılar bugün altın bilezik fiyatları ne kadar? 14, 18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları resmen uçtu...

Altın fırlarken, euro uçtu dolar ise sınırda! Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları

Piyasaların heyecanla beklediği ABD büyüme rakamları sonunda açıklandı. Rakamların açıklanmasının ardından altın fırlarken, euro uçtu, dolar ise sınırda. Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları.

Gram altın için dudak uçuklatan rakam açıklandı! Uzman isim resmen tarih verdi! Altını olanlar hemen bakın!

Ekonomist Hikmet Baydar'dan dolar ve altın ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Gram altın için dudak uçuklatan rakam açıklandı! Uzman isim resmen tarih verdi! Altını olanlar hemen bakın!

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

İnşaatlarda otopark zorunluluğu 2018 Haberi

İnşaatlarda otopark zorunluluğu 2018


22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği ile gelen otopark zorunluluğu 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.

Yönetmelik gereğince otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı verilemeyeceği gibi, bu otoparklar inşa edilip hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanma izni de verilmeyecek.

Binaların, imar planı ve mevzuat hükümlerine göre belirlenen bahçe mesafeleri Yönetmelikte belirtilen istisnalar hariç otopark olarak kullanılamayacak.

Binayı kullananların otopark ihtiyacının bina içinde veya parselinde karşılanması, bu fıkranın (e) bendinde belirtilen durumlar haricinde zorunlu olacak.

(e) Otopark ihtiyacı kısmen veya tamamen parselinde karşılanamayan durumlar:

1) Parselin alan veya cephe boyutları nedeniyle otoparkın, bu Yönetmelikte belirtilen en az ölçülerdeki; park alanı, park etme düzeni, dönüş çapı, manevra alanı ve servis yolu alanlarının, taşıt asansörü veya mekanik otopark sistemleri de kullanılmasına rağmen tamamen...