02 / 05 / 2024

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı ne zaman

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı ne zaman

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile birlikte Nazıra Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme" konulu konferans düzenledi.

Kendinizi özgür ve bağımsız hissetmek istiyorsanız Seat Ateca sizi bekliyor! Uygun kampanyaları kaçırmayın

Ateca, birçok ileri sürüş yardımı sistemi ile donatılmıştır. Bu özellikler, sürüş güvenliğini arttırır ve olası kazaların önüne geçer. Peki Seat Ateca 08 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

EYT’lilere SGK’dan kritik uyarı! Bu detayı sakın atlamayın!

Emekli olabilmek için en önemli konulardan biri de sigorta başlangıç tarihi olarak biliniyor. Staj sigortası kapsamı bireyin geçirmiş olduğu meslek hastalıklarını ve iş kazalarını içeriyor. İşte tüm detaylar...

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı?

Yedek parça ve araç bakım masraflarının artması trafik kazası riskini artırır mı? bu ve buna benzer sorular son zamanda artan trafik kazaları ile sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Kanal İstanbul gemi kazalarını engelleyebilecek!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisinin çarpıştı. Son zamanlarda meydana gelen gemi kazaları Kanal İstanbul tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. 

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

Bodrum'daki imara aykırı yapıların yıkımı hızlandırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tespit edilen kaçak inşaatlardaki yıkımlar devam ediyor.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Standartlardan uzak binlerce çatı, insan hayatını tehdit ediyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de standartlardan uzak binlerce çatı bulunduğunu ve her yoğun kar yağışında benzeri üzücü kazaların yaşandığını belirtti.

İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir!

3 bin liralık bir ağ, inşaattan düşen işçinin hayatını kurtarırken işvereni de yıllar sürecek davadan, maddi tazminat ve vicdan azabından kurtardı. Kazaları önlemek bu kadar kolay. Araştırmalara göre kazaların yüzde 98’i önlenebilir

Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, iş kazası sonucu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşandı. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu.

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı ne zaman Haberi

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı ne zaman

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme" konulu konferansa Yenimahalle Belediye Başkam Fethi Yaşar, İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, meclis üyeleri, iş adamları ve inşaat sektörü çalışanları katıldı. ARGE'nin önemine ve müteahhitlik mesleğinin saygınlığını yitirdiğine dikkat çeken Belediye Başkam Fethi Yaşar özetle şunları söyledi: 


BİZDEKİ EN UCUZ ŞEY İNSAN HAYATI 


"Ülkemiz iş kazaları konusunda kötü bir sicile sahip. İş güvenliği hep ikinci plana atılıyor ve önlenebilir iş kazalarında çok sayıda vatandaşımızı kaybediyoruz. Dünyada en çok iş kazası yaşayan ve işçi güvenliğini düşünmeyen ülkelerden biriyiz. Bizdeki en ucuz malzeme insan hayatı. İMKON bunun için Mesleki Yeterlilik Kurumu kurdu. Biz Yenimahalle Belediyesi ve İMKON olarak bir yer tahsis ettik. Sizin çalıştıracağınız ve bulmakta sıkıntı çektiğiniz elemanları burada çoğaltabileceksiniz. Eline keser alan müteahhidim diyor. Bu da mesleğin saygınlığına...