17 / 05 / 2024

İnşaatta güvenli yapılar

İnşaatta güvenli yapılar

Bursa'da bugüne kadar depreme karşı istenilen seviyede olmayan bir yapı stoğunun oluştuğunu vurgulayan Namık Ziya Mescioğlu, Bursa'da konutların deprem kuşağında olan bir şehre göre elverişsiz durumda olduğunu ifade etti.

Bir ilk.. Adrese teslim gümüş satışları başladı! Yatırımcılar gümüşün peşinde! 

AHL Pay markasıyla faaliyet gösteren Ahlatcı Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ, adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışlarına başladığını duyurdu. 

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Güvenli liman gömleğini giyen altına talep arttı! Gram altının geleceği seviye açıklandı! Uzman isimden bomba açıklama

İsrail-Filistin arasındaki sıcak çatışma piyasaları hareketlendirdi. Son günlerde düşüşe geçen altın tekrar güvenli liman gömleğini giydi ve yükselmeye devam ediyor. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!

Depremlere dayanacak şekilde yapılan ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir malikane, tasarımı ve güvenli yapısının yanı sıra fiyatıyla da dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Güvenli liman gömleğini giyen altın için heyecanlandıran açıklama! Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın

Bankacılık alanında gelen iflas kararları altının tekrar güvenli liman gömleğini giydirdi. Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Bu haberi okumadan yarım gram bile altın almayın!

Yük veya yolcu taşımanın en güvenli hali Ford Transit Van Şubat zammı oldu mu? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Transit yük taşımacılığında önde ve güvenli olan isimlerden biridir. 2023 Şubat ayına özel zam yada kampanya takip edenler Transit Van ile alakalı gelişmeleri haberimizden öğrenebilir. Peki İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Konut güvenli liman olduğunu ispatladı!

Akyapı kurucu ortağı Hüseyin Dinçel, 2021 Aralık'a ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Rakamların, konutun güvenli liman olduğunu ispatladığını belirten Dinçel, "Önümüzdeki yıl bu trendin devam etmesini, yabancıya en az 70 bin konutun satılmasını bekliyoruz" dedi.

Gayrimenkul yatırımda güvenli liman oldu!

Kasım 2021'de konut satışları son 16 ayın en yüksek rakamını elde etti. Sektör temsilcileri vatandaşın gayrimenkulü güvenli liman olarak gördüklerini dile getirdi. 

İnşaatta güvenli yapılar Haberi

İnşaatta güvenli yapılar

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Uludağ Üniversitesi, İMSİAD, Dünya gazetesi ve CNBC-e tarafından Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının katkılarıyla Rönesans Gayrimenkul ana sponsorluğunda düzenlenen, 'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde Bursa'da yapılacak olan dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm konusunda tek gerçeğin Bursa'daki vatandaşlarımızın önemli bir kısmının depreme karşı elverişsiz konutlarda yaşadıkları olduğunu belirten Mescioğlu, artık tek gündemin de depreme karşı elverişsiz konutlarda yaşayan bu vatandaşlarımıza güvenli konutlar sağlamak olması gerektiğini vurguladı. 



Konuşmasının devamında Mescioğlu, yapılacak olan dönüşümde belediyelerin, yönlendirici ve destekleyici olması gerektiğinin altını çizdi. 'Bursa'nın Dönüşümü' başlıklı panelde söz alan Mescioğlu, kentsel dönüşümün çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini söyledi. 



"SAĞLIKSIZ YAPILAR, VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI TEHDİT EDİYOR" 

Bursa'da bugüne kadar depreme karşı istenilen...