18 / 05 / 2024

inşaatta istihdam azaldımı

inşaatta istihdam azaldımı

Türkiye İstatistik Kurumu ikinci çeyreğe ait Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksini açıkladı Buna göre,2014 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %3,4 oranında azaldı.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Kamu ve mahalle müteahhitleri inşaatta istihdamı artırdı! 

Gayrimenkul sektöründe istihdamlar arttı. Kamu sektörüne bağlı müteahhitlerin projeleri inşaat sektörüne hareketlilik kattı.

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Manisa'da elektrik akımına kapılan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler'de çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılan işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

İnşaatta istihdam yüzde 15,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı 4. Çeyrek Ekim-Aralık dönemine) ait “İşgücü Girdi Endeksleri” açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe istihdam yüzde 15,5 artış kaydetti.

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, "Tarım dışı sektörlerde istihdam edilenlerin sayısında önceki aya göre 136 bin azalış görülürken, inşaatta 92 bin artışa karşılık sanayide 72 bin ve hizmetlerde 155 bin düşüş izlendi" dedi.

İnşaatta istihdam Ocak ayında 68 bin kişi azaldı!

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, ocakta geçen yılın aynı ayına göre 109 bin kişi artarak 27 milyon 266 bin kişiye yükselirken, istihdam oranı 0,5 puanlık azalışla yüzde 44 olarak kayıtlara geçti.

Çukurova'da mühürlenen inşaatta çalışmalar yeniden başladı!

Adana'nın Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde imara uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlenen inşaatta çalışmalar devam ediyor.

İzmit’te inşaatta çalışan işçi intihar etti!

İzmit’te yapımı devam eden KYK yurdu  inşaatında çalışan bir işçi, çalıştığı inşaatta kendini asarak yaşamına son verdi…

İnşaatta istihdam Aralık 2019'da 119 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2019 Aralık ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Bu dönemde, istihdam edilenlerin sayısı inşaat sektöründe 119 bin kişi azaldı...

inşaatta istihdam azaldımı Haberi

inşaatta istihdam azaldımı

Türkiye İstatistik Kurumu ikinci çeyreğe ait Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksini açıkladı Buna göre,2014 yılı 2. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %3,4 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %10,8 oranında azaldı.Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi 2014 yılı 2.çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %3,8 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat çalışılan saat endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %11,6 oranında azaldı, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret maaş endeksi 2014 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %0,6 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %3,0 oranında...