26 / 07 / 2024

İnşaatta sanal gerçeklik dönemi

İnşaatta sanal gerçeklik dönemi

Bugüne kadar bine yakın konut projesini 3 boyutlu modelleyen 3DKonut.com, yayınlandığı ilk anda tüm dünyada büyük ses getiren “sanal gerçeklik” uygulaması Augmented Reality isimli programı, inşaat sektörünün hizmetine sunuyor.

Z kuşağının yüzde 93'ü ev sahibi olmak istiyor ancak yüzde 60 bunun asla gerçekleşemeyeceğinden endişeli!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Z kuşağının yüzde 93'ü ev sahibi olmak istediğini belirterek, ancak yüzde 60'ının bunun asla gerçekleşemeyeceğinden endişeli olduğunu söyledi.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Geleceğin pazarlama trendi: Sanal ve artırılmış gerçeklik!

Sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleriyle yapılan marketing faaliyetleri her geçen gün artıyor. Kısa süre içerisinde kalmayı düşündüğümüz otel odasını bu gözlüklerle oradaymış gibi görebilecek, hatta eşyalara dokunabileceğiz!

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması: Bu kadar olacak! Söylenilenlere inanmayın! Doların geleceği gerçek rakam

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketinde doların ne kadar olacağını açıkladı. Söylenilenlere inanmayın! Doların geleceği gerçek rakam.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

İşte Meta’nın sanal gerçeklikteki zararı!

Meta'nın sanal gerçeklik birimi Reality Labs VR ve AR yatırımlarıyla 13,7 milyar dolar zarar ettiğini bildirdi. İşte detaylar…

Apple gizli tutuyordu! Bir sızıntı tüm detaylarını ortaya çıkardı

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple'ın yaklaşmakta olan karma gerçeklik kulaklığının nasıl çalışacağını tüm ayrıntılarıyla açıkladı . Bu, Apple'ın Reality Pro olarak  adlandırılabilecek çok gizli projesine şimdiye kadarki en net bakış oldu.

Meta’dan dikkat çeken satın alma! Hangi akıllı gözlük şirketini aldı?

Son dönemde artırılmış gerçeklik çalışmalarına iyiden iyiye yoğunlaşan Meta, bu alanda önemli bir satın alma daha gerçekleştirdi.

İslam Memiş'in 'perşembe' ısrarındaki gram altın gerçeği!

Altın kahini İslam Memiş'in 'perşembe' günü ısrarındaki gerçek ortaya çıktı.

Kurgusal evrende arsa kapma yarışı: Metaverse kumar mı?

Yapılan araştırmalar, insanlar ve şirketlerin internetin sanal gerçeklik versiyonu metaverse'de (kurgusal evren) yer edinmek amacıyla yarışırken, son bir senede yaklaşık 2 milyar dolar harcandığını gösteriyor. Peki Metaverse yatırımları mantıklı mı?

TOKİ'den sanal gerçeklik gözlüklü tanıtım! Vatandaş sosyal konutları sanalda gördü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yer alan evler sanal gerçeklik gözlüğüyle mega kent İstanbul'da vatandaşlara gösterildi.

Altın ve piyasalar uzmanı İslam Memiş gram altının gerçek fiyatını açıkladı! Keşke dolarım olsaydı diyenlerin sırası

Ünlü ekonomist ve uzman İslam Memiş, gram altında gerçekleri anlattı. Memiş, gram altının şu anda gerçek fiyatları yansıtmadığını belirterek yatırımcılarını uyardı. İşte detaylar…

İnşaatta sanal gerçeklik dönemi Haberi

İnşaatta sanal gerçeklik dönemi

Bugüne kadar bine yakın konut projesini 3 boyutlu modelleyen 3DKonut.com, yayınlandığı ilk anda tüm dünyada büyük ses getiren “sanal gerçeklik” uygulaması Augmented Reality isimli programı, inşaat sektörünün hizmetine sunuyor. Konut projesinin maketini, cebe sığdıran uygulama sayesinde, inşaat firmaları müşterinin satış ofisine gelmesini beklemek yerine, projeyi müşterinin ayağına götürebilecek.

3DKonut.com, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için geliştirilen 3 boyutlu bir uygulama olan “sanal gerçeklik” programını kendi sistemine uyarladı. Bu uygulama ile artık, yeni projelerin maketini cebe sığdırdıklarını ve böylece her yere taşınabilir hale getirdiklerini belirten 3DKonut.com yöneticisi Aybars Görpe “Firma sahipleri, müteahhitler ya da satış temsilcileri, yüksek maliyetli proje maketlerine gerek olmadan ve satış ofisine bağımlı kalmadan, sadece bir cep telefonu ya da tablet bilgisayar yardımıyla, diledikleri her yerde projelerinin 3...