30 / 07 / 2024

İnşaatta sektör yasası

İnşaatta sektör yasası

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun ön ödemeli konut satışlarını içeren maddelerinin, inşaat sektörünü olumsuz şekilde etkilediğini belirtti...

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkileri!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, korona virüsün gayrimenkul sektörüne etkilerini anlattı. Gürlek, ''Ankara’da, hali hazırda müşteri bekleyen çok sayıda sıfır ve ikinci el konutlar değil alıcı, bakmak isteyen bile bulunamıyor'' diye konuştu.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu 12 Ekim'de!

3. Havalimanı gibi büyük ölçekli projelede tercih edilen teknoloji mercek altına alınuyor. İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu 12 Ekim'de gerçekleştirilecek. 

Nevzat Aydın, gayrimenkul sektörüne adım attı!

Yemeksepeti’ni 589 milyon dolara Alman Delivery Hero’ya satan Nevzat Aydın, Kopernik Gayrimenkul adında şirket kurarak gayrimenkul sektörüne adım attı...

İstanbul deprem hasarının 15 milyar dolarını sigorta sektörü karşılayacak!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, meydana gelen hasarın 15 milyar dolarının sigorta sektörü tarafından karşılanacağını söyledi.

Ağaoğlu inşaat sektörünün en itibarlı firması seçildi!

Türkiye İtibar Endeksi 2017 Araştırması sonuçları açıklandı. Açıklamaya göre, İnşaat sektöründe “Türkiye’nin En İtibarlı Markası”, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aağaoğlu oldu.

Faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

İnşaat sektörünün canlanması adına hükümetten destekler ve teşvikler geliyor. Bankaların faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak. 

İnşaat sektöründe yerli üretimin önü açılmalı!

İnşaat sektörünün ivme kazanması için dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğinin altını çizen Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, yerli üretimin önünün açılması gerektiğini söyledi..

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

İnşaat sektöründe çalışan kadın sayısı gün geçtikçe artıyor. İnşaat sektöründe görev yapaan kadın sayısı her geçen gün artmaya devam ederken özellikle de üst düzey yönetimde görev alan kadınlar büyük başarılara imza atıyorlar. 

İnşaat sektöründe kötü dönem geride kaldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından açıklanan İnşaat Sektörü Ocak 2018 Analizine göre inşaatta kötü dönem geride kaldı ve önümüzdeki dönem daha olumlu seyredecek...

İnşaat Sektöründe Çevik Dönüşüm Projesi başladı!

İnşaat sektöründeki verimsizliğe çözüm için yola çıkan IPYD üyeleri; Y. Mimar Demet Demirer’in liderliğinde “İnşaat Sektöründe Çevik Dönüşüm Projesi”ni geliştirdiler.

İnşaat sektörü yılın 3. çeyreğinde büyümesini sürdürdü!

İnşaat sektörü de yılın üçüncü çeyreğinde büyümesini sürdürdü. Türkiye Seramik Federasyonu Başkam Erdem Çenesiz, “Çift haneli bir büyüme rakamına ulaşacağımızdan şüphemiz yoktu." dedi..

İnşaatta sektör yasası Haberi

İnşaatta sektör yasası

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun ön ödemeli konut satışlarını içeren maddelerinin, inşaat sektörünü olumsuz şekilde etkilediğini belirterek, sorunların çözümü için sektör yasası çıkarılması gerektiğini bildirdi. Tellioğlu, yazdı açıklamasında, söz konusu kanun maddelerinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Yeni yasa değişikliğinin sektör ve tüketici arasındaki ilişkileri kaosa sürükleyeceğini öne süren Tellioğlu, kanunun ilgili maddeleri ve fıkralarının yeniden değiştirilmek üzere 9 Mart'da bir grup milletvekili tarafından, TBMM'ye teklif verildiğini anımsattı. Tüketicilerin korunmasını önemsediklerini belirten Tellioğlu, şunları kaydetti: "6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun sektörümüzü ilgilendiren; 44. Maddesinin 1. Fıkrası ve 45. Maddesinin 1. Ve 3. Fıkralarında, tüketicinin ön ödemeli konut satışlarında korunması amaçlanmıştır. Biz; bu kanunun yayınlandığı tarihten önceki ve sonraki mutat...