04 / 10 / 2024

inşaatta uyuşmazlık kurulu

inşaatta uyuşmazlık kurulu

Uyuşmazlık Kurulu, inşaat sözleşmelerine konulan, tahkim veya mahkemeler nezdinde davalaşma öncesi tarafların başvurması gereken bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.

Kira bedellerindeki uyuşmazlık nasıl çözümlenir? Ünlü avukat iki yöntemi açıkladı! Kiracı ve ev sahipleri dikkat

Kira bedeli konusundaki uyuşmazlıklar, binlerce ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan en büyük sorunlar arasında geliyor. Peki kiralardaki uyuşmazlık nasıl çözümlenir?  Av. Barış Selçuk Şahin kiralardaki bu sorunun 2 yöntemle giderileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Efsane dizi 'Bizimkiler'in çekildiği Kadıköy'deki 50 yıllık binada kentsel dönüşüm anlaşmazlığı! 

Türk televizyon tarihinin en ünlü dizilerinden 'Bizimkiler'in çekildiği Kadıköy'deki binada kentsel dönüşüm anlaşmazlığı dizinin hatırası ve yüksek maliyetler sebebiyle yaşandığı gündeme geldi. İşte ev sahiplerinin açıklamaları...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyuşmazlıklarında güncelleme: İlk duruşma bir sene sonra...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında güncellemeye gidildi. Sosyal Medya hesabı X'ten paylaşım yapan Avukat Tuğçe Köksal ayrıntıları açıkladı. İşte o paylaşım...

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk 1 Eylül’de resmen başlıyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kabine Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Tunç, son dönemlerde sık sık gündeme gelen kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğun 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacağını belirtti.

Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk başlıyor: Adalet Bakanlığı hazırlığı tamamladı!

Son zamanlarda ev kiralarındaki fahiş artışlar ve bu nedenle kiracılar ile mülk sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar sık sık gündeme geliyor. Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk başlıyor: Adalet Bakanlığı hazırlığı tamamladı!

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Sakarya'da kışladaki inşaatta göçük! 2 işçi toprak altında kaldı!

Sakarya Adapazarı'nda yer alan askeri kışladaki bir inşaatta yaşanan göçük sebebiyle 2 işçi toprak altında kaldı.

Sinemalar için uyarı: Kira uyuşmazlıkları yaşanabilir!

Kovid-19 pandemisinden en fazla etkilenen alanlarda biri de sinemalar oldu. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Genel Sekreteri Fevzi Genç, erken açılma gibi bir süreçte kiralık salonlarda kira uyuşmazlıklarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

İnşaat hukuku alanlarındaki uyuşmazlıkları arabulucular çözecek!

inşaat hukuku alanında yaşanan hukuki uyuşmazlıklar, bu alanlarda gerekli uzmanlık eğitimi almış arabulucu eşliğinde sonuca vardırılacak.

inşaatta uyuşmazlık kurulu Haberi

inşaatta uyuşmazlık kurulu


Türkiye’de kullanımı giderek yaygınlaşan ve özellikle uluslararası inşaat sözleşmelerinde tahkim veya mahkeme öncesi bir uyuşmazlık çözüm evresi olarak yer verilen uyuşmazlık kurullarını tanıtmak ve ilgilenenler arasında fikir alışverişi sağlamak için, bu kavramın uluslararası platformdaki temsilcisi olan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Derneği (Dispute Resolution Board Foundation, “DRBF”) 19-20 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da Konferansını düzenliyor. 


Uyuşmazlık Kurulu nedir?

Uyuşmazlık Kurulu, inşaat sözleşmelerine konulan, tahkim veya mahkemeler nezdinde davalaşma öncesi tarafların başvurması gereken bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir. 


Kurullar, özellikle deneyimli inşaat mühendisleri ve inşaat alanında çalışan avukatlar başta olmak üzere bağımsız profesyonellerden oluşmaktadır. Zamansal olarak da projenin başlangıcında oluşturulmakta ve proje süresince devam ettirilmekte; projenin ilerlemesini takip, uyuşmazlıkların önlenmesini teşvik ve çözümünü destek ile mükellef bir kurul olarak ortaya çıkmaktadırlar. 


Uyuşmazlık Çözüm Kurulları'nın oluşmasına sebep olan yaklaşım,...