30 / 04 / 2024

insan kovanı projesi doğal afetlere karşı insan kovanı

insan kovanı projesi doğal afetlere karşı insan kovanı

Mimar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem New York'un doğal afetlere karşı geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi ödülüne layık görüldü. Arıların yaşamı örnek alınarak geliştirilen proje hızlı geçici konut sağlıyor..

Siltaş Yapı Pendik projesi geliyor! Yeni proje! 

2011'den beri insan odaklı yaşam alanları hayata geçiren Siltaş Yapı, Pendik projesi için düğmeye bastı. Siltaş Yapı Pendik projesi, İstanbul Pendik'te Çamlık Mahallesi'nde hayata geçirilecek...

Ontan İnşaat'ın İzmir'deki 5 projesi!

İzmir olmak üzere insan odaklı gerçekleştirdiği projeleriyle sektörde takip edilen Ontan İnşaat'ın İzmir'deki 5 önemli projesi...

Esenler İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi'ne onay!

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi için çalışmalara başlanacak. Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol Meclis'ten onay aldı. Proje 8,7 milyon metrekarelik askeri alanda inşa edilecek.

Altınordu Rıhtım Projesi'nde çalışmalar tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmin gelişmesine katkı sağlamak ve şehir insanının rahat nefes alabileceği sosyal bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hazırlanan Altınordu Rıhtım Projesi'nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Mustafa Bozbey: Kentsel yenileme insan odaklı yapılmalı!

Başkan Burada projesi kapsamında makamını Ataevler Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ataevler’de insan odaklı ve bütünsel kentsel yenileme yapılmalı” dedi. Bozbey, Ataevler’e yeni bir pazar alanı yapacaklarını da belirtti.

Konutta yatay yapılaşma yüzyılın projesi olacak!

Konutta yatay yapılaşmanın teşvik edilmesiyle komşulukların yeniden canlanmasının yanısıra, trafik sorunu da asgariye inecek. Onur Öngün, “Bize göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi olacak. Çünkü, Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır.

Murat Özdemir: Yeşil Yol Projesi'nin bölgeye katkısı olacak!

Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Özdemir: "Yeşil Yol Projesi'nin bölgeye katkısı olacaktır. Bölge insanının çekincelerini de dikkate almak lazım" dedi.

Antalya'daki Doğu Garajı Projesi'ne canlılık geliyor!

3 bin yıllık tarihin ortaya çıktığı Doğu Garajı Projesi'nin mezarlık alanını kapsayan bölümünde tamamen insan gücü kullanılıyor.

Esenler'de İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi hayata geçiyor!

Esenler Belediyesi, "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi"yle kente yeni bir çehre kazandıracak. Proje kapsamında 2,5 milyon metrekarelik alanda park yapılacak.

Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi çalışmaları devam ediyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü insan kaynaklarını ve kurumsal gelişimini iyileştirmek için Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi (TKMP) çalışmalarına devam ediyor...

Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi çalışmaları tamamlanıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yılda 20 milyon insanın iş ve işlem yaptırmak için geldiği kurumlarında hizmet sunumunu, insan kaynaklarını ve kurumsal gelişimini iyileştirmek için Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi (TKMP) çalışmalarına devam ediyor

Toprak koruma projesi nedir?

Toprak koruma projesi nedir? Toprağın doğal veya insan faaliyetleri sonucu yok olmasını, bozulmasını veya zarar görmesini önlemek ve sürekli üretken kalmasını sağlamak için nasıl projeler yapılır?

Doğal afetlere karşı İnsan Kovanı isimli bir şehir projesi geliştirildi!

Mimar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem New York'un doğal afetlere karşı geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi ödülüne layık görüldü. Arıların yaşamı örnek alınarak geliştirilen proje hızlı geçici konut sağlıyor..

insan kovanı projesi doğal afetlere karşı insan kovanı Haberi

insan kovanı projesi doğal afetlere karşı insan kovanı

MİMAR kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem New York'un muhtemel doğal afetlere karşı geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi ödülüne layık görüldü. Türk mimarlar 'Yarından Sonra' filminde yaşananları dikkate alarak doğal afetlere karşı 'İnsan Kovanı' isimli bir şehir projesi geliştirdi. 


Arıların yaşamı örnek alındı


Proje, arıların oluşturduğu yaşam birimlerinden esinlenerek tasarlandı. Afet sonrası hızlı geçici konut oluşumu için konteyner paneller yardımıyla beşgen 'insan kovanları' oluşturuluyor. Yaşam birimleri geçici olmasına rağmen kuruldukları alanda oluşturdukları sosyal çevresiyle birlikte mahalleye...