08 / 05 / 2024

inşasını tamamlanmış ev

inşasını tamamlanmış ev

Gayrimenkul sektöründe 'maketten' ve 'inşaası tamamlanmış' gayrimenkullerin satışı tartışılmaya başlandı. Bilge Özdemir'in yazısını okumak için tıklayın.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin 995 konutun inşası tüm hızıyla sürüyor. Baykar Konteyner Kenti’ni gezen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, 19 bin 418 kalıcı konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

Bakan Özhaseki: Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşası devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Bayraklı Şehir Hastanesi hasta kabulü için gün sayıyor!

İzmir'de inşasının ardından içerisindeki tıbbi cihazların kontrollerinin gerçekleştirildiği Bayraklı Şehir Hastanesi, hasta kabulü için gün sayıyor.

Altının piri İslam Memiş gram altın için asıl rakamı açıkladı! O tarihte yer yerinden oynayacak! Son nokta!

Yılın son günlerine yaklaşılırken altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Gram altın ne kadar olacak? Gram altın ne olur? soruları için asıl rakam açıklaması Altının Piri İslam Memiş'ten geldi. O tarihte yer yerinden oynayacak. Son nokta...

Altın fiyatları için asıl yükseliş tarihi belli oldu! Ramazan Kurtoğlu altının ''altın çağını'' açıkladı! Herkes duysun!

Altın fiyatları Fed faiz kararı öncesinde yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen Ekonomist Ramazan Kurtoğlu altının altın çağı o zaman diyerek, altın fiyatları için asıl yükseliş tarihini açıkladı.

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail Batı Şeria'da yasa dışı 2 bin 200 yeni konut inşasını onaylamayı hedefliyor!

İşgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler tarafından inşa edilen  2 bin 200 yeni konutun inşası İsrail tarafından onaylanacak. 

İnşaat malzemelerindeki zam ev fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İnşaat sektöründe fiyatlar gündemden düşmüyor. Demir fiyatlarındaki artış sektör temsilcilerini tedirgin ediyor. Temsilciler, inşası süren projeler bitirildiğinde konut fiyatlarının artacağını dile getiriyor.

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 

inşasını tamamlanmış ev Haberi

inşasını tamamlanmış ev

 Gayrimenkul sektörü hız kesmiyor... Sektörel büyüme; rekorlarına 2007 yılında devam ediyor. 2'nci çeyrekde yüzde 15.7 büyüyen sektör, 6 ayda yüzde 16.1'i yakaladı. Büyümenin hormonlusu, hormonsuzu tartışıla dursun, gayrimenkul sektöründe 'maketten' ve 'inşaası tamamlanmış' gayrimenkullerin satışı tartışılmaya başlandı. Bugün sizlerle konu ile ilgili görüş ve önerilerimi aktaracağım.




Bitmesi için sermaye gerekiyor


Ülkemizde inşaat/gayrimenkul sektörü iki farklı bakış açısı ile gelişmektedir. Bunlar mahalle/semt müteahitliği ve gayrimenkul projeleri geliştirmedir. Gayrimenkulü ticari amaçla yapmanın, satmanın veya satıp, yapmanın mantığı kárdır. Ticari amaçla inşaa edilen bir gayrimenkul olabileceği gibi onlarca, yüzlerce, binlercesi de olabilir. İnşaa edilecek gayrimenkul adedi o gayrimenkulun başlangıçından, bitişine kadar...