21 / 05 / 2024

internet devlerine vergi

internet devlerine vergi

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD ile gerginliğe sebep olan internet devlerine uygulanan vergi konusunda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ortak bir çerçeve belirlendiğini aktardı.

Kira geliri olanlara vergi müjdesi!

Evlerinin ve işyerlerini kiraya verip 2020 yılında gelir elde edenler bu ay beyanname veriyor. Bu beyannameler 31 Mart'a kadar internet üzerinden ya da doğrudan gidip vergi dairelerine veriliyor. 

Vergi ödemelerinde dijital kolaylık!

Vergi mükellefleri internet ve mobil bankacılık başta olmak üzere tüm dijital kanallardan vergilerini kolaylıkla ödeyebiliyor.

Fransa: Vergi konusunda ABD ile ortak çerçeve belirlendi!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD ile gerginliğe sebep olan internet devlerine uygulanan vergi konusunda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ortak bir çerçeve belirlendiğini aktardı.

Mirasçılara 'İnternet Vergi Dairesi' kolaylığı!

Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) gerçekleştirilen yeni düzenlemeler kapsamında, mirasçılar, ölen yakınlarından intikal eden mal varlığı için veraset ve intikal vergisi beyannamesini İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden gönderebilecek.

Vergi daireleri 16 Eylül Cuma günü açık!

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesindeki duyuruda vergi dairelerinin 16 Eylül Cuma günü açık olacağını bildirdi.

İnternet bankacılığı ile kira gelir vergisi ödenir mi?

1 Ocak- 31 Aralık 2015 tarihleri arasında taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, internet bankacılığı ile kira gelir vergisi ödenir mi?

Nilüferliler vergi ödemelerini ATM’lerden yapabiliyor!

Nilüferliler emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergi ödemelerini belediye hizmet binasına gelmeden internet üzerinden ve kentin çeşitli bölgelerine yerleştiren Nilüfer Belediyesi Ödeme Noktaları’ndan gerçekleştirebiliyor.

Emlak vergisi internet vergi dairesi!

1319 sayılı Kanun gereğince, taşınmaz mal sahipleri emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, belediyeye gitmek istemeyen mükellefler vergilerini internetten ödeyebilir mi? Emlak vergisi internet vergi dairesinden nasıl ödenir?

Vergi takvimi Temmuz 2015!

Gelir İdaresi Başkanlığı yıllık vergi takvimi dahilinde hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini internet sitesinde duyuruyor. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi Temmuz 2015..

Vergi borcu yapılandırma için son gün yarın!

Vergi borcu yapılandırma başvuruları vergi dairesinden veya internet üzerinden yapılabiliyordu. Ancak bazı mükelleflerin başvuru yerleri kısıtlanmıştı. Buna rağmen başvurusu yanlış yapılan yapılandırmalara 2. şans tanındı...

Vergi borcu yapılandırmalarında 2. fırsat için son 3 gün!

Vergi yapılandırmasında başvurular vergi dairesinden veya internet üzerinden yapılabiliyordu. Ancak yanlış yapılan bazı başvurular için 2. fırsat tanındı. Buna göre, vergi borcu yapılandırmalarında 2. fırsat için son 3 gün bulunuyor...

Kira beyannamesi internet vergi dairesinden verilir mi?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Peki, kira beyannamesi internet vergi dairesinden verilir mi?

Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi!

Vergi mükellefleri, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile vergi borçlarını ödeyebiliyor. İşte ödemenin nasıl yapılacağının anlatıldığı "Kredi kartı ile vergi ödeme rehberi"...

internet devlerine vergi Haberi

internet devlerine vergi


Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu kapsamında ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile görüşme gerçekleştirdi. 

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Le Maire, Google, Amazon ve Facebook gibi internet devlerine ülkede elde ettiği gelir üzerinden uyguladıkları vergiden vazgeçmediklerini belirtti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Le Maire, söz konusu şirketlerin vergilerinin ödemeleri aralık ayına ertelendiğini, bu süre içinde iki ülke arasında müzakerelerin yürütüleceğini söyledi.

Sorunun çözümüne ilişkin Mnuchin ile ortak bir çerçeve belirlendiğini ifade eden Le Maire, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) çerçevesinde uluslararası bir çözümün bulunabileceğini kaydetti.

Le Maire, OECD çerçevesinde bir çözüm bulunmadan söz konusu vergilerin kaldırılmayacağının altını...