28 / 07 / 2024

internetten gmsi beyannamesi gönderme

internetten gmsi beyannamesi gönderme

GMSİ vergisinin mükellefleri için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. Vergi ödemesi için birden fazla ödeme kanalı bulunuyor. Bunlardan biri ise: İnternetten GMSİ ödeme seçeneği..

GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015!

Kira gelir vergisinde 31 Mart'a kadar olan beyanname süresini kaçıran mükellefler, GMSİ pişmanlık beyannamesi ile beyanlarını verilebiliyor. İşte GMSİ pişmanlık beyannamesi 2015...

Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi!

25 Mart'a kadar verilmesi gereken beyannameler yapılan düzenleme ile 31 Mart'a kadar verilebiliyor. Peki bu sürenin kaçırılması durumunda ne olur? Süresinden sonra verilen GMSİ beyannamesi nasıl verilir?

Ev beyannamesi internetten nasıl verilir?

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için beyanname verilerek kira vergisi ödeniyor. Peki, ev beyannamesi internetten nasıl verilir?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş!

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirlerinin vergisi için internetten kira beyannamesi verilebiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine giriş nasıl yapılır?

Kira beyannamesi internetten nasıl doldurulur?

Kira vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Vergi beyannamesi vergi dairesine gidilerek verildiği gibi, internet üzerinden de verilebiliyor. Peki, kira beyannamesi internetten nasıl doldurulur?

Yıllık kira gelir vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerin, elde ettikleri gelir için beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, yıllık kira gelir vergisi beyannamesi nasıl doldurulur?

Kira gelir vergisi beyannamesi formu!

Kira geliri elde eden mal sahipleri tarafından kira gelir vergisi ödeniyor. Bu vergi için beyanname yalnız istisna bedelinden yüksek kira geliri olanlar tarafından veriliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi formu...

İşyeri emlak vergisi beyannamesi!

Dükkan veya ofis gibi vasfı işyeri olan bir taşınmaz mal aldığınızı düşünelim. Emlak vergisi mükellefiyetinizin başlaması için yıl sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte belediyeye verilecek işyeri emlak vergisi beyannamesi...

Kira beyannamesi hangi ay verilir?

Kira beyannamesi; normal posta ile gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır. Peki, kira beyannamesi hangi ay verilir?

Kira beyannamesi verme zamanı 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelir için, kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi taksiti Mart ve Temmuz ayında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, kira beyannamesi verme zamanı 2015 ne zaman?

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi şifre talep formu!

Kira beyanname sistemi için İnternet Vergi Dairesi şifresi bulunmayan mükellefler, Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi şifre talep formu ile herhangi bir vergi dairesine bizzat başvurarak kullanıcı adı, şifre ve parola alabiliyor...

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi internetten verme!

Gayrimenkul sermaye iradı Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyanname internetten de verilebiliyor. İşte Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi internetten verme adımları...

Kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?

internetten gmsi beyannamesi gönderme Haberi

internetten gmsi beyannamesi gönderme

İnternetten GMSİ ödeme!

GMSİ vergisinin mükellefleri için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. Vergi ödemesi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Beyanname verildikten sonra ise vergi ödemesi yapılıyor.


Vergi ödeme yolları..

- Yetkili banka şubelerine ödeme yöntemi. 

- İnternet yoluyla bankalar aracılığıyla ödeme yöntemi.

- Vergi Dairelerini kullanarak vezne aracılığıyla ödeme yöntemi.

- Çek ile ödeme yöntemi. 


Yukarıda da görüldüğü üzere, GMSİ vergisi için ödeme seçenekleri arasında internet de yer alıyor. Mükellefler, vergi dairesine gitmeden internet üzerinden vergi borcunu ödeyebiliyor.


Beyanname de internet üzerinden verilebiliyor. Kira gelir vergisi için "Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi" bulunuyor. Bu sisteme giriş yapılarak internet üzerinden beyanname verilebiliyor.


İnternetten GMSİ nasıl ödenir?

GMSİ mükellefleri intvd.gib.gov.tr/kirabeyan adresine giriş yaparak buradan ne kadar vergi ödeyeceklerini hesaplayabiliyor.


GMSİ vergisi, bazı bankaların internet şubesinden ödenebiliyor. GMSİ ödemeleri için anlaşmalı olan...