02 / 05 / 2024

intifa hakkı süreli

intifa hakkı süreli

İntifa hakkı şahsi irtifak hakları grubuna ait olup sınırlı bir ayni haktır. İntifa hakkının devri söz konusu olamaz. Ancak hakkın kullanımı devredilebilir. İntifa hakkında süre ve bedel var mıdır?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

Çekmeköy'de tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Çekmeköy Belediyesi, Hamidiye Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi ve Kavaklıdere Caddesi kesişiminde bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Avcılar Belediyesi irtifak ve intifa hakkı ihale ediyor!

Avcılar Belediyesi tarafından, 18 katlı binanın yapım işine karşılık irtifak ve intifa hakkı ihale ediliyor..

Akçakoca Belediyesi'nden 5 yıllığına intifa hakkı ihalesi!

Akçakoca Belediye Başkanlığı, 5 yıllığına intifa hakkı tesisi işlemi ihale ediyor. İhale, İhale 11 Ocak 2018 Perşembe günü yapılacak..

9 soruda intifa hakkı!

İntifa hakkı mülkiyeti bir başkasına ait olan bir gayrimenkulün tamamından yararlanma hakkına deniyor. Peki intifa hakkı kurulması için için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı harcı 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

İntifa hakkı tesisi harcı 2017!

2017 yılının tapu harçlarının açıklanması ile intifa hakkı tesisi harcı da belli oldu. Peki, İntifa hakkı tesisi harcı 2017 ne kadar?

Fatih'te yasa dışı kısa süreli kiralamalar engellenecek!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede illegal olarak evlerini kısa süreli kiraya verenler konusunda tespit çalışmaları olduğunu belirterek, "Eski Fatih dediğimiz bölgede kesinlikle kısa süreli evlerini kiraya verenlerin önüne geçeceğiz.

Şişli Meslek Yüksekokulu'na intifa hakkıyla 9 gayrimenkul verildi!

Şişli Meslek Yüksekokulu, değeri 500 milyon dolar olan 9 gayrimenkün kiralama değil intifa hakkıyla alındığını ve hiç ücret ödenmediğini belirtti.

İntifa hakkı geri alınabilir mi?

Sahibine, konusu üzerinde tam yararlanma yetkisi sağlayan intifa hakkı, taşınırlar, taşınmazlar, haklar veya bir malvarlığı üzerinde kurulabiliyor. Peki, intifa hakkı geri alınabilir mi?

İntifa hakkı cebri icra!

Başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı intifa hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı cebri icra ile sona erer mi? İşte intifa hakkı ve cebri icra..

İntifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır?

İntifa hakkı, İntifa hakkı tapuya tesis ediliyor. Bu süreçte tapuya bazı harçlar ödeniyor. Peki, intifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır? İntifa hakkı bedeli 2016 ne kadar?

İntifa hakkı ölümle sona erer mi?

İntifa hakkı, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı oluyor. Peki, intifa hakkı ölümle sona erer mi? İntifa hakkı nasıl ve ne zaman sona erer?

intifa hakkı süreli Haberi

intifa hakkı süreli

İntifa hakkında süre ve bedel


Başkasına ait bir gayrimenkulden yararlanma ve kullanma hakkı olarak karşımıza çıkan intifa hakkı 3 şekilde tescil edilir;


-Sözleşme ile kurulan intifa hakkı


- Kanuni intifa hakkı


- Mahkeme kararıyla kurulan intifa hakkı


İntifa hakkı ile yükümlü bir yer satıldığı takdirde, taşınmazın mülkiyeti, üzerinde intifa hakkı mevcut olmak üzere, yeni malike intikal eder.


Peki intifa hakkında süre ve bedel var mıdır?


İntifa hakkı süreli ya da süresiz olarak elde edilebilir. Süreli olarak tanınması durumunda herhangi bir süre zarfı içinde kişiye intifa hakkı sağlanır ve o süre bitiminde intifa hakkı da sona erer. Süresiz olarak tanınan intifa hakkı, intifa hakkı sahibinin vefatına dek sürer, Vefatı sonrasında çıplak mülkiyetin tamamı mülkiyetin sahibine geçer. Eğer verilen süre içerisinde İntifa hakkı sahibi vefat ederse yine vefat...