03 / 05 / 2024

intifa hakkının satışı icra ve iflas kanunu

intifa hakkının satışı icra ve iflas kanunu

İntifa hakkı şahsi bir irtifak hakkıdır. Sahibine ayrılmaz bir bağla bağlı olan intifa hakkının icra yoluyla satışı mümkün olur mu? İntifa hakkının icra yoluyla satışı nasıl gerçekleşir?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa bir arsanın birden fazla sahibinin olduğu anlamına geliyor. Peki, hisseli arsanın satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Trend GYO Nilüfer taşınmazı hakkın tespiti raporu!

Trend GYO, Bursa İli Nilüfer İlçesi 7561 Ada 2 Parsel için taşınmazın satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine dayalı hakkın tespiti raporunu yayınladı. 

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

Turizm yatırımlarının satışı ve kiralanması için başvurular 5 Aralık'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvuruların 5 Aralık'ta sona erdiğini açıkladı.

Mirasta gayrimenkulün intifa hakkı!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen mirasta gayrimenkulün intifa hakkıyla ilgili soruyu cevapladı....

Antalya 2000 Plaza'nın satışı için görüşülüyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Doğuş GYO Antalya 2000 Plaza'nın satış süreci hakkında açıklamada bulundu.

Antalya 2000 Plaza'nın satış süreci devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Doğuş GYO Antalya 2000 Plaza'nın satış süreci hakkında açıklama yaptı. 

4 yıl elde tutulan gayrimenkulün satışı nasıl olur?

Hürses Gazetesi yazarı İzmir Barosu Avukatı Nazlı Gaye Alpaslan ''4 yıl elde tutulan gayrimenkulün satışı'' hakkında yazısını yayınladı.

Sinpaş GYO, Saf GYO paylarının satışı için ayrılma işlemi tamamlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan 61 milyon 431 bin 299 adet SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı paylarının satışı için ayrılma hakkı işlemi tamamlandı.

intifa hakkının satışı icra ve iflas kanunu Haberi

intifa hakkının satışı icra ve iflas kanunu

İntifa hakkının icra yoluyla satışı


İntifa hakkı, sahibine hakkın konusu şey üzerinde tam yararlanma hakkı sağlar. Ancak, bunun aksi sözleşmeyle kararlaştırılabilir. İntifa hakkı, şahsa bağlı irtifaklar arasında yer almaktadır. Şahsa bağlı irtifaklar, bir şahıs lehine tesis edilen ve lehine tesis edildikleri şahısla kaim olan irtifaklardır. Mirasçıya  intikal etmezler ve devredilemezler.


Peki intifa hakkının icra yoluyla satışı mümkün müdür? İntifa hakkının icra yoluyla satışı mümkün değildir. İntifa hakkı sahibinin en çok ömrüyle sınırlı olan bir haktır. İntifa hakkı sahibinin bu hakkı elinden alınamaz. İntifa hakkının sona erme halleri kanunlarda açıkça belirtilmiştir.



İcra yoluyla satışının mümkün olmadığı intifa hakkı sahip olduğu kişide kalır. Ancak intifaya konu olan mülkiyetten elde edilen kira ve gelirler icra yoluyla tahsil edilebilir. İntifa hakkı sahibi gayrimenkulden elde ettiği gelir...