22 / 05 / 2024

İntifa terkini istemi

İntifa terkini istemi

İntifa hakkı sözleşmede bir süre belirlenmemişse intifa hakkı sahibinin ömrüyle sınırlı bir haktır. Peki sahibinin vefatı sonrası malik için intifa hakkı terkini istemi nasıl olur?

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021!

Bir kimsenin vefat etmesinden sonra kalan miras, yasal mirasçıları ve mirasçıların oranları mirasçılık belgesinde yer alıyor. Bu belge bir dilekçe ile yetkili mahkemeye başvuru yapılarak alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021...

Manavgat'a yeni devlet hastanesi yapılması istemi mecliste!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Devlet Hastanesi'nin ilçe nüfusuna oranla kapasitesinin yetersiz kalması ve ilçeye yeni bir devlet hastanesi yapılması istemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaçak yapılaşma cezalarına ilişkin iptal istemi reddedildi!

Kaçak yapılara yönelik verilen ancak tahsil edilemeyen para cezalarının iptalini düzenleyen Kanun hükmünün iptali istemi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Özderici Varlık Kiralama'nın terkini tescil edildi!

Özderici GYO'nun yüzde 100 bağlı ortaklığı Özderici Varlık Kiralama A.Ş.'nin, İstanbul Ticaret Sicili tarafından terkini tescil edildi.

Bakanlık bünyesine inşaat işçisi alımlarının yapılması istemi mecliste!

Bakanlık bünyesine çevre, inşaat, jeoloji, harita, makine, maden ve endüstri mühendisi ile şehir plancısı alımlarının yapılması istemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2019!

Bir kimsenin vefat etmesinin ardından kalan miras, yasal mirasçıları ve mirasçıların oranları mirasçılık belgesinde görülebiliyor. Bu belge bir dilekçe ile yetkili mahkemeye başvurularak alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2019...

Mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018!

Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilerek, mirasçılık belgesi istemi alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçe örneği 2018..

Ruhsatsız daireyi satan doktor için 7 yıl hapsi istemi!

İstanbul’da özel bir hastanede görev yapan bir doktor ve eşi, ‘ek iş’ olarak daire pazarlamaya başladı. Çift, bir inşaat firmasının yaptığı daireleri, belli bir kâr payı koyarak sattı. İkili hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile 7 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı terkin dilekçesi!

İntifa hakkı süresi, hak sahibinin ölümü ile sona eriyor. İntifa hakkının terkini için bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. İşte intifa hakkı terkin dilekçesi..

İntifa hakkı terkini harcı 2015!

Bir taşınmaz üzerindeki intifa hakkı sürenin dolması nedeni veya bu haktan feragat edilmesi gibi nedenler ile terkin edilebiliyor. Peki, intifa terkini işlemi nasıl yapılır? İntifa hakkı terkini harcı 2015 ne kadar?

Satış vaadi şerhinin terkini nasıl olur?

Tapu sicil kayıtlarında herhangi bir durumun belirtilmesi veya hakkın sınırlandırılması amacıyla konulan kayıtlar şerh olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya konulan satış vaadi şerhinin terkini nasıl olur?

İntifa terkini istemi Haberi

İntifa terkini istemi

İntifa hakkı terkini istemi!


Bir kimseye tahsis edilen taşınmazdan yararlanma ve kullanma hakkı olarak karşımıza çıkan intifa hakkı, eğer sözleşmede bir süre belirlenmemişse intifa hakkı sahibinin ömrüyle sınırlanır. Peki intifa hakkı sahibi vefat ederse ne olur? İntifa hakkı mirasçılara intikal eder mi? Taşınmazın maliki intifa hakkı terkini istemi için nereye başvurmalıdır? Terkin işlemi için başvuru için gerekli belgeler nelerdir?


Kuru mülkiyet sahibi, intifa hakkı süresiz ise hak sahibinin ölümü dışında intifa hakkının terkini isteyemiyor. 


İntifa hakkı terkini bir kaç koşulda da mümkün olabiliyor. Bu koşullar nelerdir bakacak olursak;


İntifa hakkı;


1) Bu haktan bedelli veya bedelsiz feragat (vazgeçme) sebebiyle,


2) Süre varsa sürenin dolması sebebiyle,


3) Hak sahibinin ölümü sebebiyle,


4) Mahkeme kararı ile


Terkin edilebilir. Peki terkin işlemi nasıl gerçekleşir? 


Terkin için tescil istem belgesi düzenlenir. Hak sahibinin...