05 / 05 / 2024

İpar Korusu

İpar Korusu

1993 yılında İpar Korusu'nda konut sahası olarak gözüken 40 dönümlük araziyi Büyükşehir Meclisi turistik tesis alanına dönüştürmüş. Arazinin sahibi olan Hattat ailesi, arazi üzerine 30 bin metrekarelik otel inşa edecekmiş.

1989 yılında Bebek sırtlarında ağaç katliamı!

1989 yılında Bebek'te İpar Korusu ile Katolik Kilisesi arasında kalan arazide bulunan 100 ağaç, kimliği bilinmeyen kişilerce kesilmiş. Emlak komisyoncuları, ''villa yapımına yer açmak için'' ağaçların kesildiğini iddia etmişler.

MGR İnşaat Metal Reklam Otomotiv Yedek Parça ve Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MGR İnşaat Metal Reklam Otomotiv Yedek Parça ve Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Biçer tarafından 10 bin TL sermaye ile 20 Ekim'de Sancaktepe, Merve Mahallesi, Bahçelievler Caddesi'nde kuruldu.

Çamlıca Korusu'na yapılacak Radyo-TV kulesi ruhsatsız mı?

Çamlıca Korusu'na yapılması planlanan Radyo-TV kulesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Öte yandan kulenin yapılacağı 3 bin metrekarelik alan ile iş makinelerinin geçeceği yol üzerindeki ağaçlar taşınmaya başlandı.

Validebağ Korusu’na komşu arsaya 810 milyon TL’lik proje!

Emlak Konut GYO’nun Validebağ Korusu’na komşu arsası için düzenlediği ihaleyi Dap Holding şirketi Eltes İnşaat kazandı. Şirket projenin satış geliri olarak 810 milyon lira önerdi.

Kudal Yapı Malzemeleri Hırdavat Otomotiv Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kudal Yapı Malzemeleri Hırdavat Otomotiv Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bülent Kudal tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Eylül'de Beyoğlu, Arap Cami Mahallesi'nde kuruldu.

Küçük Çamlıca Korusu'na televizyon ve radyo kulesi mi yapılıyor?

Küçük Çamlıca Korusu'na sessiz sedasız televizyon ve radyo kulesi inşaatı yapımına, meslek odalarından ve demokratik kitle örgütlerinden tepki geldi.

Küçük Çamlıca Korusu imara mı açılacak?

AYDINLIK gazetesi, İBB tarafından hazırlanan, doğal ve kentsel SIT alanı olan Küçük Çamlıca Korusu'nu imara açacak olan haritaya ulaştı. Peki Küçük Çamlıca Korusu imara mı açılacak?

Ala Mimarlık Mühendislik Yapı İnşaat Otomotiv Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ala Mimarlık Mühendislik Yapı İnşaat Otomotiv Yedek Parça Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Haluk Özden Başaran, Levent Duru Başaran ve Mehmet Erdinç Başaran ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 14 Eylül'de Beyoğlu'de kuruldu.

1944 yılında Ragıp Paşa Köşkü ve Korusu'nun muhafazası istenmiş!

1944 yılında İstanbul Belediyesi'nden tarihi Ragıp Paşa Köşk'ü ve Korusu'nun muhafaza edilmesi ve yarınlara ulaştırılması istenmiş. Bu tarihi binanın Belediye tarafından satın alınmasına Lütfi Kırdar da taraftar olmuş.

1944 yılında Emirgan Korusu tanzim edilecek!

1944 yılında Emirgan Korusu'nu satın alan Belediye, Emirgan Korusu'nu tanzim etmeye hazırlanıyormuş. Korunun bir kısmında bitki yetiştirecek olan Belediye, bir İngiliz bitki uzmanını tetkikler yapması için görevlendirmiş.

Son Mevsim İnşaat Gıda Temizlik ve Oto Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Son Mevsim İnşaat Gıda Temizlik ve Oto Yedek Parça Ticaret Limited Şirketi, Halim Kozat tarafından 20 bin TL sermaye ile 26 Ağustos'ta Bahçelievler, Zafer Mahallesi'nde kuruldu.

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz Korusu'nu almak istiyor!

1936 yılında Milli Eğitim, Beykoz'da geniş bir arazi üzerine yayılmış olan Abraham Paşa veya Beykoz Korusu'nu almak istiyormuş. Aynı yıl Emlak Bankası'nın mülkiyetinde bulunan korunun değeri 30 bin liraymış.

1935 yılında Kuruçeşme'de iki parça arsa satılacakmış!

1935 yılında İstanbul Vakıflar Müdürlüğü, Kuruçeşme'de deniz kenarında bulunan iki parça arsayı kapalı zarf usulüyle satışa çıkarmış. Satılacak arsalardan 3 bin 533 metrekarelik olanının değeri 12 bin 306 liraymış.

KKTC'deki Asrın projesinde son parça eklendi!

Toroslar'ın suyunu KKTC'ye ulaştıracak rüya projede sona gelindi. 66.5 kilometrelik hattın son parçası eklendi.

İpar Korusu Haberi

İpar Korusu



Hattatlara Boğaz'da 40 dönüm 


BEBEK SIRTLARINA OTEL... Bebek sırtlarındaki İpar Korusu'nda 40 dönümlük araziye verilen 30 bin metrekarelik otel izni onaylanırsa inşaat başlayacak. İstanbul'un en güzel yeri Bebek sırtlarında ''Otel Hattat'' yükselecek. (Fotoğraf: Emin DEMİRCİOĞLU)


Çağlar'ın dünürüne turistik ticaret merkezi izni


Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın kızını gelin alacak Hattat ailesine, Bebek'teki Boğaz sırtlarında 30 bin metrekarelik alan üzerinde turistik tesis yapımı için izin veriliyor.


Sahilden tepeye doğru tüm yamacı kaplayan İpar Korusu'nun arkasındaki araziye hem koru, hem Boğaz manzaralı otel inşa edilecek.