03 / 05 / 2024

İpek Üniversitesine tahsis edilen araziyi devlete iade edildi

İpek Üniversitesine tahsis edilen araziyi devlete iade edildi

2013'te İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen 40 dönümlük arazi Danıştay kararıyla devlete iade edildi. Üniversite, "Yeşil alan yapacağım" dediği araziye beton yığmıştı

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca pek çok farklı ilde yer alan 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Emekli ikramiyelerinde son dakika! SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emekli ikramiyelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Fahrettin Koca: AOÇ arazisi kanunla tahsis edilebilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Medipol Üniversitesine arazi tahsisi yapıldığı iddialarıyla ilgili "Asla, hiçbir şekilde bahsedilen konularla ilgili bakanlığım sonrası dönemde tahsis ve benzeri konuların hiçbiri olmamıştır." şeklinde konuştu.

Kültürpark'a sit alanı davası!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, Kültürpark içerisindeki eski İZFAŞ binasının Ses Vakfına ait Özel Tınaztepe Üniversitesine tahsis edilmesinin yasalara aykırı olduğu ifade edilerek sit alanı davası açıldı. 

Uçhisar Belediyesi Kapadokya Üniversitesi'ne bina tahsis etti!

Uçhisar Belediyesi tarafından Kültür Merkezi olarak hizmet veren bina 25 yıllığına Kapadokya Üniversitesine tahsis edildi..

Fenerbahçe Üniversitesi'nde sona yaklaşılıyor!

Sarı-lacivertli kulübün yöneticileri, üniversitenin kurulacağı Silivri'deki araziyi ve mevcut binaları gezdi.Silivri Belediyesi tarafından Selimpaşa Mahallesi'nde bulunan ek hizmet binalarının yanındaki 3 tarihi konak, 30 yıllığına Fenerbahçe Üniversitesine tahsis edildi.

İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen arazi devlete iade edildi!

2013'te İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen 40 dönümlük arazi Danıştay kararıyla devlete iade edildi. Üniversite, "Yeşil alan yapacağım" dediği araziye beton yığmıştı

İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen arazi geri alındı!

İpek Üniversitesi'ne verilen arazinin bir yıllık ön izin süresinin uzatılması talebi kabul edilmeyerek, üniversite lehine yapılan irtifak ve tahsis kaldırıldı, söz konusu taşınmaz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edildi.

İpek Üniversitesi'ne verilen arazi geri alındı!

Danıştay, Ankara Oran'da İpek Üniversitesine tahsis edilen Hazine arazisinin yaklaşık 40 dönümünün, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin işlemleri hukuka uygun buldu.

Tapu tahsis belgesi tapu tescil davası!

Tapu tahsis belgesine dayalı açılan tapu iptali ve tescil davasına tahsise konu yerde düzenleme ortaklık payı kapsamında yapılacak indirimden sonra kalan alan üzerinden taşınmazın davacı adına tesciline karar verilmesi gerekiyor. İşte dava örneği..

Tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

Tapu tahsis belgesi alma şartları!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek belge oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi alma şartları nelerdir? Tapu tahsis belgesi nasıl alınır?

Tapu tahsis belgesi olan mı yoksa tapusu olan mı hak sahibidir?

Kimi zaman gecekondusu için tapu tahsis belgesi almasına rağmen bu yerin tapusu bir başkasına satılabiliyor. Peki, bu durumda tapu tahsis belgesi olan mı yoksa tapusu olan mı hak sahibidir? İşte karar örneği..

İpek Üniversitesine tahsis edilen araziyi devlete iade edildi Haberi

İpek Üniversitesine tahsis edilen araziyi devlete iade edildi

İpek Üniversitesi, "Yeşil alan yapacağım" diyerek aldığı 40 dönüm Hazine arazisine beton döküm tesisi kurunca tahsis iptal edildi. Danıştay, arazinin devlete iadesine onay verdi. Maliye Bakanlığı, Akın İpek'e ait Koza Vakfı'nın Ankara'da kurduğu İpek Üniversitesi için ağaçlandırma ve rekreasyon alanı olarak kullanılmak üzere, "fiili kullanım olmaksızın" Oran'daki 39 bin 612 metrekarelik taşınmazı 2013'te üniversiteye tahsis etmişti. Üniversitenin, sözleşmedeki "bir yıllık ön izin süresinin" uzatılması talebinde bulunması üzerine, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, ön izin süresi bitmeden, 2014'te taşınmazın üniversite tarafından fiili kullanılıp kullanılmadığını araştırdı. Hazırlanan teknik raporda, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak kullanılması gereken taşınmazın bazı alanlarında şantiye, betonarme imalatı ve yol yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine, bir yıllık ön izin süresinin uzatılması talebi kabul edilmeyerek, üniversite lehine yapılan...