02 / 05 / 2024

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca pek çok farklı ilde yer alan 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, pek çok şehirde turizm merkezi içinde ya da dışında yer alan Hazine mülkiyetindeki otel, personel lojmanı ve konaklama tesisini yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. 

Resmi Gazete'nin bugünkü 32508 sayısında yayımlanan ilana göre, söz konusu tesisler; Antalya, Aydın/Didim, Çankırı/Ilgaz, İzmir, Kayseri/Erciyes, Bodrum, Trabzon/Akçaabat, Adana/Karataş ve Çanakkale/Lapseki ile ve ilçelerinde bulunuyor. 

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete de yayımlandı! 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu gayrimenkullerin, 3-4 veya 5 yıldızlı otel, butik otel, tatil köyü, günübirlik tesis, özel konaklama tesisi ve personel lojmanı niteliğine sahip olduğu ifade edildi. 

İlana göre 3 Nisan tarihinden itibaren erişilebilecek olan turizm yatırımcılarına kamu taşınmazı tahsis şartnamesinde özellikleri belirtilen kamu taşınmazları, ilgili yönetmelik hükümlerine uygun şekilde üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapılması amacıyla Bakanlık tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek.

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete de yayımlandı! 

Ege'de Sonsöz'den Metehan Ud'un aktardığına göre, tahsis edilecek gayrimenkullerin arasında İzmir’den en çok rağbet gören turistik ilçeleri arasında yer alan Seferihisar, Menderes ve Selçuk’ta yer
alan 3 arazi de bulunuyor. Tümü denize sıfır parsellerde 4 veya 5 yıldızlı oteller inşa edilebilecek. 

Söz konusu gayrimenkullere yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimcilerin ilk etapta 50 bin Türk Lirası tahsis talep ücreti ödemesi gerekecek. Bu arazilerin hangi yatırımcılara tahsis edileceğine de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karar verilecek. Şirketler, banaklık tarafından mali yeterlilik açısından değerlendirmeye tutulacak. 

Resmi Gazete'de yayımlanan ilan için tıklayın

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine müjde! Milyonların gözü burada! İkramiyeler bugün hesaplara  yatıyor 

Barınma sorununa yeni öneri: Konutu kiralamak için yap, geliştir!

Özel bankalar emekli promosyon 2024! Emekliler dikkat: Emekli promosyon 2024 en yüksek hangi banka?


Geri Dön