06 / 05 / 2024

İpek Yolu hangi ülkelerden geçecek

İpek Yolu hangi ülkelerden geçecek

Çin'in 40 milyar dolar vermeyi taahhüt ettiği İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması projesinin, hattın geçeceği 65 ülkede "refah kuşağı" oluşturacağı öngörülüyor.

2024 Mayıs'ta temettü ödeyecek şirketlerin tam listesi! Bu ay hangi şirket temettü verecek?

Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da temettü ödemeleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bu ay hangi şirket temettü verecek? 2024 Mayıs'ta temettü ödeyecek şirketlerin tam listesi...

Altın mı, dolar mı, borsa mı? Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Haftalık olarak bakıldığı zaman pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan yatırım araçlarının performansında çeşitli değişimler yaşandı. Peki bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Altın mı, dolar mı, borsa mı?

Nisan 2024 faizsiz kredi fırsatı için son 18 gün uyarısı! Hangi bankalar 0 faizle kredi veriyor? Hemen bakın!

Sıfır faizli kredi kampanyaları borcu olan pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki hangi bankalar faizsiz kredi veriyor? İşte Nisan 2024'te faizsiz kredi veren bankalar...

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

Borcu olanlar Yapı Kredi, Akbank, Garanti ve İş Bankası'nın kapısını tıklattı! Mart 2024'te en düşük faiz hangi bankada?

Altın, dolar ve Euro'da rekor üstüne rekor gelirken, bankaların kredi faiz oranları da pek çok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki bankların kredi faiz oranlarında son durum ne? En düşük faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Bu hafta hangi yatırım aracı, ne kadar kazandırdı?

Bu hafta hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığı pek çok yatırımcı tarafından merak ediliyor. İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Hangi ilde deprem oldu? İşte son depremler! Acil bakın!

Hangi ilde deprem oldu? Az önce deprem mi oldu sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte AFAD son depremler listesi...

Borsadaki 23 hissede lotlar katlanıyor! 1 hisseye 5 hisse veriliyor! Hangi şirketler sermaye artıracak? 

Borsa İstanbul’da işlem gören pek çok şirker SPK'ya bedelsiz sermaye artırımı başvurusunda bulundu. Yüzde 500 oranındaki bedelsizini erteleyen Tuğçelik ise dikkatleri çekti. Peki hangi şirketler sermaye artırım onayı bekliyor?

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Bekçilik sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bekçilik sınavının ne zaman ve hangi tarihte yapılacağı pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. Peki bekçilik sınavı ne zaman, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Evde bakım maaşı hangi illerde ödendi? Eylül 2023 evde bakım parası ne zaman yatırılacak? 

Evde bakım maaşlarının hangi illerde ödendiği ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Eylül 2023 evde bakım parası yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? 

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika! Hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki öğrencilere vergisiz telefonda hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

İpek Yolu hangi ülkelerden geçecek Haberi

İpek Yolu hangi ülkelerden geçecek

Uzmanlar, Çin'in İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasına ilişkin projelerini ve Türkiye'ye olası etkilerini AA muhabirine değerlendirdi.


Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Çolakoğlu, projeye en fazla destek veren ve katılım yönünde istekli olan ülkelerden birisinin de Türkiye olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin, doğu-batı ulaşım koridorunun yeniden canlandırılmasına önem verdiğini ifade eden Çolakoğlu, şunları kaydetti:


"Ankara 1990'lardan beri Kafkasya ve Orta Asya ülkeleriyle bir türlü güvenilir ve etkin bir lojistik karayolu ve demiryolu köprüsü kuramadı. Bu da Türkiye'nin bölge ülkeleriyle ticaretine ve ekonomik işbirliğine olumsuz yansıdı. Şimdi Çin, 40 milyar dolardan fazla bir bütçe tahsis etmeyi taahhüt ederek yeni bir İpek Yolu inşa etmek istiyor. Yeni İpek Yolu projesi, Türkiye'yi Güney Asya pazarına daha rahat ulaşma fırsatı da sunuyor."


"Türkiye batı-doğu arasında gerçekten...