03 / 05 / 2024

ipekböceği ne kadar yolcu taşıdı

ipekböceği ne kadar yolcu taşıdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa’da üretilen ilk yerli tramvay İpekböceği, Atatürk Caddesi ile Garaj arasındaki T1 hattında seferlerine başladığı 12 Ekim’den bu yana yaklaşık 750 bin yolcu taşıdı...

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretsiz doğalgaz destek miktarının arttığını açıkladı. Yıllık artışın arttığını duyuran Erdoğan'ın açıklamasının ardından vatandaşlar doğalgaz destek ödemesini araştırmaya başladı. Peki Aylık doğalgaz desteği ne kadar?

Ceviz piyasası hareketlendi! Kabuklu ceviz, ithal ince kabuk ve ceviz içi ne kadar? 2023 Serbest piyasada ceviz fiyatı..

Ceviz hasadının başlamasıyla birlikte üreticiler serbest piyasada ceviz fiyatlarını mercek altına aldı. Peki, Kabuklu ceviz, ceviz içi, ithal ince kabuk ceviz ne kadar? İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

Eğitim ödeneği ne kadar? Eğitim ödeneği hesaplara ne zaman yatırılacak?

Devlet ihtiyaç sahibi binlerce kişiye destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda eğitim ödeneği kampanyası başlattı. Peki, eğitim ödeneği ne kadar? Eğitim ödeneği hesaplara ne zaman yatırılacak? İşte detaylar...

Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Ticaret Bakanı Bolat, KOOP-DES'te kadın kooperatiflerine ilişkin hibe tutarlarının artırıldığını açıkladı. Peki, Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

18-28 yaş arasındaki gençlere destek müjdesi! Genç Girişimci Desteği ne kadar? Hemen başvuru şartlarına bakın! 

Kendi işini kurmak ve gelirini ticaretten elde etmek isteyen gençler için Genç Girişimci Desteği veriliyor. Peki Genç Girişimci Desteği nasıl alınır? Genç Girişimci Desteği ne kadar? 

Bekçi maaşı ne kadar? hangi bekçi ne kadar kazanıyor, nasıl bekçi olunur?

Son yıllarda özelikle kamuda çalışmak isteyen gençlerler arasında çok rağbet gören bekçilik mesleğinde maaşlar ne kadar? Hangi bekçi ne kadar kazanıyor, bekçilerin sorumlulukları neler ve nasıl bekçi olunabiliyor? İşte tüm detaylar.

Ocak enflasyon rakamları geldi! Emekli ve memurlara Temmuz ayında ne kadar zam alacak? İşte emekliler…

Emekli memurların gündemi Temmuz zammı ile dolu. Milyonlarca kişi ne kadar zam alacaklarını bilmek istiyor. İşte detaylar!

Bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alır?

Çalışanların emekli olduklarında alacağı emekli maaşı ile ilgili bir takım farklı hesaplamalar bulunuyor. Peki bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alacak? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

SED yardımı yüzde 30 zamlandı! 2023 Ocak zammı ile SED yardımı ne kadar oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı takibinde sağlanan devlet Sosyal Ekonomik Desteği (SED) yardımı ocak ayında yüzde 30 zamlandı. Peki, SED desteği ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Şimdi emekli olan ne kadar maaş alır? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Hemen kontrol edin!

Çalışan milyonlarca kişi 'Ne kadar emekli maaşı alırım?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Şimdi emekli olan ne kadar maaş alır? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Hemen kontrol edin!

ipekböceği ne kadar yolcu taşıdı Haberi

ipekböceği ne kadar yolcu taşıdı


Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa’da üretilen ilk yerli tramvay İpekböceği, Atatürk Caddesi ile Garaj arasındaki T1 hattında seferlerine başladığı 12 Ekim’den bu yana yaklaşık 750 bin yolcu taşıdı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne dek yaklaşık 750 bin yolcunun taşındığı tramvayın ulaşım sistemine dahil olmasıyla birçok aracın şehir içi trafikten çekildiğini ve bu sayede hava kalitesine ciddi katkılar sağlandığını söyledi. Altepe, Burulaş’ın tramvay işletmesinden yüzünün akıyla çıktığını belirterek, T1’in ardından Terminal ve Siteler hatlarının da en kısa zamanda devreye alınacağını ve kentin tüm caddelerinin hafif raylı sisteme entegre olacağını belirtti.


TRAMVAYIN ÖNÜNE ARAÇ PARK ETMEYİN


Bursalıların tramvaya çok hızlı adapte olduğunu ifade eden Altepe, trafikle iç içe seyreden tramvay hattına kesinlikle araç bırakılmaması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Kamu hizmeti yapan yolcu...