25 / 07 / 2024

ipotek finansmanı şirketi

ipotek finansmanı şirketi

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi kuruluyor.Hazine, Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi Birleşik İpotek Finansmanı A.Ş. 500 bin TL'lik kuruluş sermayesi aktararak yüzde 5 ortak oluyor. Şirket, bankalara uzun vadeli konut kredilerini menkulleştirerek kaynak yaratacak.

Koç Finans “El Değmeden Taşıt Kredisi” uygulamasını başlattı! Araç almak isteyenler hemen baksın!

Sektörde bir ilke imza atan tüketici finansman şirketi Koçfinans, “El Değmeden Taşıt Kredisi”ni tüketicilere sundu. Kredi başvurusundan para çıkışına kadar tüm süreçler uçtan uca otomatize edildi.

21 tasarruf finansman şirketi 53 bin kişiyi mağdur etti!

Mart'ta kanunlaşan Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile tasarruf finansman firmalarına 100 milyon Türk Lirası sermaye koşulu koyuldu, 21 tasarruf finansman şirketine ilişkin de tasfiye kararı alındı. Tasfiye kararının ardından 53 bin kişi mağdur oldu.

21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi!

BDDK tarafından tasfiyesine karar verilen 21 tasarruf finansman şirketi için karar verildi. Mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için yöneticilerin varlıklarına haciz konuldu.

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 10’un üzerinde artış gösterdi!

Konut finansman şirketi Nationwide yaptığı açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının yüzde 10'un üzerinde arttığını bildirdi.

Tasarruf finansman şirketleri denetim altına alındı!

Kendisine devredilmiş para, para yerine geçen evrak, senet veya diğer malları, kendisinin ya da başkasının zimmetine geçiren tasarruf finansman şirketi yönetim kurulu başkan, üyeleri ve diğer mensupları 6 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabilecek.

İpotek Finansmanı Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

İpotek Finansmanı Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

İpotek finansmanı kuruluşlarına 'konut finansmanı fonu' izni!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı kurumu olan Birleşik İpotek Finansmanı AŞ, borçlanma aracı ihracına hazırlanırken önemli bir düzenleme geldi. Borçlanma araçları için artık ihraç tavan limiti uygulaması kaldırıldı. 

İpotek finansmanına kamu güvencesi!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi kuruluyor.Hazine, Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi Birleşik İpotek Finansmanı A.Ş. 500 bin TL'lik kuruluş sermayesi aktararak yüzde 5 ortak oluyor. Şirket, bankalara uzun vadeli konut kredilerini menkulleştirerek kaynak yaratacak.

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

Tamam İnvestment İnşaat Turizm Finansman Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tamam İnvestment İnşaat Turizm Finansman Pazarlama Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mansour Salaas, Khaled Sulaus ve Naser Salaas ortaklığında kuruldu. 

Torunlar GYO'dan ipotek verilmesi kararı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bünyesinde yer alan gayrimenkuller üzerine yapılacak projelerin finansmanı için kullanılacak kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi kararını aldı.

Akiş GYO, Akbatı AVYM'yi ipotek etti!

Akiş GYO ile Saf GYO'nun birleşmesinden doğan ayrılma haklarının finansmanı için Yapı ve Kredi Bankası'ndan kullanılacak kredinin teminatı için Esenyurt' Akbatı AVYM'deki tüm bağımsız bölümleri ipotek tesis edildi.

Varlık Fonu'na devredilen kaynaklar ipotek edilmeyecek!

Türkiye Varlık Fonu’na devredilen kaynaklar, kamuoyuna yansıyanın aksine ipotek edilmeyecek. Maliye Bakanı Ağbal “Fon daha çok geliştireceği yatırım projeleri üzerinden, bunlar karşılığında finansman sağlayan, Türkiye’nin fırsatlarını kullanan bir yer olacak” dedi.

ipotek finansmanı şirketi Haberi

ipotek finansmanı şirketi

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi kuruluyor. Özellikle bankalara konut kredilerini menkulleştirip yeni kaynak yaratma fırsatı sunacak ipotek finansmanı şirketine Hazine de ortak olacak. Hürriyet'ten Hülya Güler'in haberine göre; Hazine’nin Birleşik İpotek Finansmanı AŞ ünvanıyla kurulması planlanan şirkete ortak olacağıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Hazine tarafından Birleşik İpotek Finansmanı AŞ’ye yüzde 5 oranında iştirak edilmesi ve 500 bin lira kuruluş sermayesi aktarılması planlanıyor. Kuruluş sermayesine göre söz konusu şirkete yapılacak aktarımlar Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten verilecek. Hazineye ait hisselerden kaynaklanan paydaşlık haklarını kullanmaya, yeni paylar devralmaya veya payları devretmeye Hazine ve Maliye Bakanı yetkili olacak. Kararın hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütülecek.     

ÖNEMLİ ADIM

Uzun zamandır üzerinde çalışılan Birleşik İpotek Finansmanı AŞ’ye Hazine’nin yanı sıra Borsa...