25 / 07 / 2024

ipotek finansmanı

ipotek finansmanı

İpotek finansmanı kuruluşlarının kurulabilmesi için başlangıç sermayesinin en az 10.000.000 TL olması gerekiyor. Peki ipotek finansmanı kuruluşları nedir? İpotek finansmanı kuruluşlarının diğer kuruluş koşulları nelerdir?

İpotek Finansmanı Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

İpotek Finansmanı Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

İpotek finansmanı kuruluşlarına 'konut finansmanı fonu' izni!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı kurumu olan Birleşik İpotek Finansmanı AŞ, borçlanma aracı ihracına hazırlanırken önemli bir düzenleme geldi. Borçlanma araçları için artık ihraç tavan limiti uygulaması kaldırıldı. 

İpotek finansmanına kamu güvencesi!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi kuruluyor.Hazine, Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı şirketi Birleşik İpotek Finansmanı A.Ş. 500 bin TL'lik kuruluş sermayesi aktararak yüzde 5 ortak oluyor. Şirket, bankalara uzun vadeli konut kredilerini menkulleştirerek kaynak yaratacak.

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

Torunlar GYO'dan ipotek verilmesi kararı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bünyesinde yer alan gayrimenkuller üzerine yapılacak projelerin finansmanı için kullanılacak kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi kararını aldı.

Akiş GYO, Akbatı AVYM'yi ipotek etti!

Akiş GYO ile Saf GYO'nun birleşmesinden doğan ayrılma haklarının finansmanı için Yapı ve Kredi Bankası'ndan kullanılacak kredinin teminatı için Esenyurt' Akbatı AVYM'deki tüm bağımsız bölümleri ipotek tesis edildi.

Varlık Fonu'na devredilen kaynaklar ipotek edilmeyecek!

Türkiye Varlık Fonu’na devredilen kaynaklar, kamuoyuna yansıyanın aksine ipotek edilmeyecek. Maliye Bakanı Ağbal “Fon daha çok geliştireceği yatırım projeleri üzerinden, bunlar karşılığında finansman sağlayan, Türkiye’nin fırsatlarını kullanan bir yer olacak” dedi.

Kuyumcukent Gayrimenkul 30 milyon TL'yi projeleri için ipotek verdi!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları, Hatipoğlu ve Akalın projelerinin finansmanı için Burganbank'a 30 milyon TL'yi 1. derece ipotek verdi.

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar!

İlgili tebliğte yer alan faaliyetlerin yerine getirilmesi amacıyla anonim şirket şeklinde kurulmuş olan sermaye piyasası kurumu olan ipotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar nelerdir? İpotek finansmanı kuruluş başvurusu nasıl yapılır?

İpotek finansmanı kuruluşu nasıl kurulur?

İpotek Finansmanı Tebliğinde belirtilen faaliyetlerin yerine getirilmesi amacıyla anonim şirket şeklinde kurulmuş olan sermaye piyasası kurumunu; ipotek finansmanı kurumu olan ipotek finansmanı kuruluşu nasıl kurulur?

İpotek finansmanı kuruluşları nedir?

İpotek finansmanı kuruluşlarının kurulabilmesi için başlangıç sermayesinin en az 10.000.000 TL olması gerekiyor. Peki ipotek finansmanı kuruluşları nedir? İpotek finansmanı kuruluşlarının diğer kuruluş koşulları nelerdir?

İpotek finansmanı kuruluşlarına ilişkin esaslar hakkında tebliğ tam metni!

İpotek finansmanı kuruluşlarına ilişkin esaslar hakkında tebliğ 17 Temmuz 2014 tarihinde 29063 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, ipotek finansmanı kuruluşlarına ve bu kuruluşların faaliyetlerine ilişkin esasları düzenliyor...

ipotek finansmanı Haberi

ipotek finansmanı

İpotek finansmanı kuruluşları nedir?

İpotek finansmanı kuruluşları ile ilgili yasal esaslar 17 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan İpotek finansmanı kuruluşlarına ilişkin esaslar hakkında tebliğ kapsamında açıklanıyor.


İpotek finansmanı kuruluşları; Münhasıran bu Tebliğde belirtilen faaliyetlerin yerine getirilmesi amacıyla anonim şirket şeklinde kurulmuş olan sermaye piyasası kurumuna deniyor. Peki, ipotek finansmanı kuruluşu nasıl kurulur? İpotek finansmanı kuruluşlarının kuruluş şartları tebliğ kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Kuruluş şartları

MADDE 4 – (1) Kuruluş izin başvurularının Kurulca değerlendirilebilmesi için İFK’nın;


a) TTK hükümleri uyarınca kayıtlı sermaye sistemine tabi olması,


b) Başlangıç sermayesinin en az 10.000.000 TL olması,


c) Paylarının tamamının nama yazılı olması,


ç) Paylarının nakit karşılığı çıkarılması ve pay bedellerinin kuruluş sırasında tam, nakden ve her türlü muvazaadan âri olarak ödenmiş olması,


d) Esas sözleşmesinin Kanun, bu Tebliğ ve ilgili mevzuat...