06 / 05 / 2024

ipotek koyma

ipotek koyma

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotek de yer alıyor. Bu ipotek ile, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösterilmiş oluyor. İşte ipotek koyma dilekçesi örneği..

İpotek koyma dilekçesi 2021!

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotekte bulunuyor. Bu ipotek ile, oluşacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösteriliyor. İşte ipotek koyma dilekçesi 2021 örneği...

İpotek koyma dilekçesi!

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotek de yer alıyor. Bu ipotek ile, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösterilmiş oluyor. İşte ipotek koyma dilekçesi örneği..

Tapuya ipotek koyma masrafı 2016!

Halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2016 ne kadar?

Akfen GYO'nun gayrimenkullerine 1. derece ipotek!

Akfen GYO portföyünde bulunan Esenyurt, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Bursa, Adana, Zeytinburnu, Ankara Esenboğa ve Tuzla'da yer alan taşınmazların üzerine Banka lehine 173.052.185 Avro bedelinde müşterek 1. derece ipotek tesis edildi.

Türkiye'de her 4 öğretmenden biri evini ipotek gösteriyor!

Türk eğitim-Sen’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 21 bin 313 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre; her 4 öğretmenden biri borcunu kapatmak için evini ipotek gösterdiğini belirtiyor.

UYAP sistemi ile tapuya haciz koyma ve kaldırma yapılabilecek!

UYAP sistemi üzerinden haciz koyma ve kaldırma işlemlerinden sonra yeni sistemle Aralık ayı itibariyle tapu ekranından da tapuya haciz koyma ve kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilecek

İntifa hakkı sahibi ipotek verebilir mi?

İntifa hakkının verilmesi ile gayrimenkul sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devretmiş oluyor. Peki, intifa hakkı sahibinin hak ve sorumlulukları nelerdir? İntifa hakkı sahibi ipotek verebilir mi?

Konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

Taşınmaz malların üzerine mevcut borç veya ileride çıkabilecek borç nedeni ile ipotek konulabiliyor. Krediyle alınan konutların tapusuna da borç bitene kadar ipotek konuyor. Peki, konut tapusundan ipotek nasıl kaldırılır?

İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Ev satın almak isteyen kimseler, bankalardan konut kredisi kullanarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor. Peki, ipotek karşılığı ev kredisi nedir? İpotek karşılığı ev kredisi verilir mi?

Tapu ipotek sözleşmesi örneği!

Tapu üzerinde ipotek kurulabilmesi için gerekli belgeler ile Tapu Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Burada tapu ipotek sözleşmesi de düzenleniyor. İşte tapu ipotek sözleşmesi örneği..

Tapu üzerinde ipotek var mı?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi oluyor. Peki, tapu üzerinde ipotek var mı? Nasıl öğrenilir?

İpotek masrafları 2015!

Tapuya ipotek şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Bu müracaat sırasında ipotek tesisi için birtakım masraflar da ödeniyor. Peki, ipotek masrafları 2015 ne kadar?

İpotek vekaletnamesi örneği!

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. İpotek, bir başkasına vekaletname verilerek de yapılabiliyor. İşte ipotek vekaletnamesi örneği..

ipotek koyma Haberi

ipotek koyma

İpotek koyma dilekçesi!

Tapu üzerine konulan şerhler arasında ipotek de yer alıyor. Bu ipotek ile, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmaz teminat olarak gösterilmiş oluyor. 


Tapuya ipotek konulabilmesi için yazılı bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. 


Bu talep dilekçesinde; ipoteğin miktarı, süresi, derecesi, ipotek tesis edecek kişinin kimlik bilgileri, eğer tüzel kişi ise ünvanı bildiriliyor. 


İpotek koyma dilekçesi örneği..


....... Bölge Tapu Sicil Müdürlüğüne

...........(İL)


Ekde tapu fotopisi bulunan, Maliki olduğum; ............. İli; .............. İlçesi; ........... Pafta no; ............. Ada no; ......... Parsel nolu; .../... Arsa paylı;  ...................Kat; ...nolu bağımsız bölümü; ............TL (Rakamla/Yazıyla) ........ .............. Türk lirası bedelle, satışını yapacağım;

............TL (Rakamla/Yazıyla) ................. Türk lirası peşinat alacağım ve bu durumdada;

Alıcının tarafıma; ............TL (Rakamla/Yazıyla) ..................... Türk lirası:Borçu kalacağı için; 


Borçlu : ................(Alıcı)

Alacaklı : ................(Satıcı)

İpotek Bedeli...