29 / 04 / 2024

ipotek nereden öğrenilir

ipotek nereden öğrenilir

Evinizin ipotekli olup olmadığını nasıl anlarsınız? Evinizin ipoteği tapuda belirtilmiyor peki siz bu durumda ipoteği nasıl öğreneceksiniz? İpoteği öğrenmek için nereye başvurulur? İpotek nasıl öğrenilir?

TOKİ Balıkesir Manyas kuraları bugün çekiliyor! Balıkesir Manyas TOKİ 2024 kura sonucu sorgulama ekranı!

TOKİ Balıkesir Manyas projesinde yer alan konutların kura çekilişi bugün yapılacak. Peki Balıkesir TOKİ 2024 kura sonucu nereden öğrenilir? İşte Balıkesir Manyas TOKİ 2024 kura sonucu sorgulama ekranı...

TOKİ Balıkesir Manyas kura tarihi belli oldu! Manyas TOKİ 2024 kura sonucu nereden öğrenilir?

TOKİ Balıkesir Manyas projesinde yer alan konutların kura tarihi belli oldu. Peki Manyas TOKİ 2024 kura sonucu nereden öğrenilir?

TOKİ Kırşehir Mucur kuraları çekildi! Kırşehir TOKİ 2+1 ve 3+1 kura sonucu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Mucur projesinin kuraları çekildi. Peki TOKİ Kırşehir Mucur 2+1 ve 3+1 kura sonuçları nereden öğrenilir? 

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

e-Devlet’te biriken para nereden öğrenilir ve  nasıl çekilir?

E-Devlet, adınıza yatırılmış biriken parayı öğrenmek ve çekmek için kullanabileceğiniz önemli bir kaynak. İşte bu işlemi gerçekleştirmenin detayları...

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? GSB alım sonuçları nereden öğrenilir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? 

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin eden yeni bir sistem keşfedildi! Son dakika deprem nereden öğrenilir?

Bir bilimsel dergide yayınlanan bir araştırma, büyük depremleri 2 saat öncesinden tahmin edebilen bir sistemin keşfedildiğini bildirdi. İşte detaylar...

28 Mayıs 2023 deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

28 Mayıs Pazar günü son deprem listesi nereden öğrenilir? Şimdi deprem mi oldu? Gün içerisinde pek çok deprem olmaktadır. Bu deprem listesi de vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte 28 Mayıs 2023 Pazar Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika deprem listesi!

Dikkat! Dikkat! Az önce deprem mi oldu? Son dakika depremler nereden öğrenilir?

26 Mayıs Cuma günü nerede deprem oldu? Az önce deprem mi oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını sorguluyor. İşte 26 Mayıs 2023 Cuma AFAD'ın kaydettiği son dakika deprem listesi!

Son dakika deprem nereden öğrenilir? Az önce deprem mi oldu? 25 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

25 Mayıs Perşembe günü nerede deprem oldu? Az önce deprem mi oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını sorguluyor. İşte 25 Mayıs 2023 Perşembe Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika deprem listesi!

Deprem neden hep gece olur? Son dakika deprem nereden öğrenilir?

Deprem Türkiye’nin gerçeklerinden biridir. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ise unutulan bu gerçeği yeniden hatırlattı. Bu elim olaydan sonra vatandaşların depreme dair sorduğu soruların sayısı artmaya başladı. İşte merak edilenler!

Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları açıklandı mı 2023? Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları nereden öğrenilir?

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları belli oldu mu? Binlerce kişi bu sorunun yanıtını araştırıyor. İşte detaylar!

ipotek nereden öğrenilir Haberi

ipotek nereden öğrenilir

İpotek nasıl öğrenilir?


İpotek; doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine deniyor. İpotek gösterilen gayrimenkul bankadan kredi alarak borçlanan kişiye veya üçüncü bir kişiye ait olabiliyor.


Konut satın almadan önce kapsamlı bir araştırma yapmak gerekiyor. Konutun bağlı olduğu tapu müdürlüğüne tapu fotokopisi ile müracaat edilerek konut üzerinde şerh, haciz ya da daha önce kullanılan konut kredisi veya ipotek karşılığı kredi ile ilgili konutun teminat olarak verilip verilmediği bilgileri öğrenilebiliyor.


Eviniz ipotekli olup olmadığı tapu senedinden anlayamıyorsunuz. çünkü tapu senetlerinde ipotek kavramı olmuyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gereken, Tapu Müdürlüğü'ne gidip, sayfaya bakmayı istemeniz yeterli oluyor.  Söz konusu olan gayrimenkulün ipotekli olup olmadığı 'İpotekler Hanesi' sütununa yazılıyor. Bu sütuna bakarak, gayrimenkulün ipotek durumunu öğrenebiliyorsunuz.


Konutun bağlı...