02 / 05 / 2024

ipotekli arsa satılabilir mi

ipotekli arsa satılabilir mi

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

Sit alanı olan arsa satışı yapılabilir mi?

Koruma altındaki alanlarda, koruma kurulu tarafından hazırlanan imar planı uygulanıyor. Peki, bir arsa sit alanı olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı olan arsa satışı yapılabilir mi?

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

Hisseli arsa satışı 2015!

Bir arsanın birden fazla sahibinin olması halinde arsa üzerinde hisseli mülkiyet kuruluyor ve tapu da hisseli oluyor. Peki, hisseli arsa satılabilir mi? İşte hisseli arsa satışı 2015...

İpotekli ev nasıl satılabilir?

Bankalardan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyarak teminat altına alıyor. Peki, ipotekli ev nasıl satılabilir? İşte, ipotekli evin satışı...

İpotekli evlerin satışı nasıl olur?

Bankalar alınan konut kredilerinin karşılığında eve ipotek koyuyorlar.Peki ipotekli evlerin satışı yapılabilir mi?Bankadan ipotekli evlerin satış işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?İşte ipotekli ev satış işlemleri..

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Hisseli tarla satılabilir mi?

Tarımsal araziler ile ilgili alınan kararlar neticesinde, tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, hisseli tarla satılabilir mi? Hisseli tarla nasıl satılır? İşte yanıtı..

Emlak Konut Yenibosna arsa satış ihalesinin ilk oturumu bugün 14.30'da!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bahçelievler Yenibosna'daki arsa satış ihalesinin ilk oturumu bugün saat 14.30'da yapılacak. Söz konusu arsa turizm tesis alanı olarak belirlendi.

Belediye arsa satışı yönetmeliği!

Belediye arsa satışı esasları, 29 Eylül 2005 tarihinde 25951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte belediye arsa satışı yönetmeliği.

Eşin izni olmadan ev satılabilir mi?

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, mekana aile konutu deniyor. Peki, aile konutu şerhi olması halinde eşin izni olmadan ev satılabilir mi?

Apartman ortak alanları satılabilir mi?

Apartmanda ortak alanlar bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerler olarak ifade ediliyor. Peki, apartman ortak alanları satılabilir mi? İşte ortak alan satışı..

TOKİ Diyarbakır Yenişehir arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün gerçekleşecek!

TOKİ Diyarbakır Yenişehir, Yenişehir Mahallesi 123 ada, 1 Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi İhalesi açık ihale usulü ile bugün ihale edilecek. İhale açık ihale usulü ile yapılacak.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi yarın!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi 123 ada, 1 Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi İhalesi açık ihale usulü ile yarın ihale edilecek. İhale açık ihale usulü ile yapılacaktır.

ipotekli arsa satılabilir mi Haberi

ipotekli arsa satılabilir mi

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. 


İpotek ile halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmaz teminat gösterilebiliyor.


Peki, arsanızın üzerinde ipotek olduğunu satmak istediğinizi ya da alıcı olarak ipotekli bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi? İpotekli arsa nasıl satılır?


İpotekli taşınmazın satışı yapılabiliyor. Ancak alıcının kendini koruması için bazı önlemler alması gerekiyor.


Bu durumda, bir kısım tapu masraflar karşılanarak borçluya veya onun yerine bir başkasına ait taşınmaz üzerinde ipotek hakkı kurulabiliyor.


Borç ödenmediğinde de İcra-İflas Kanunu çerçevesinde "ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile icra takibi" başlatıp, ilgili taşınmaz satılarak tahsilat sağlanabiliyor.


Arsa ipoteği karşılığı konut kredisi nedir?



Işıl Seren...