30 / 04 / 2024

ipotekli arsa satışları

ipotekli arsa satışları

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. Peki bir arsanın ipotekli olduğunu düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi?

Yatırımcılar dikkat! Ankara ve bir ilde daha 36 arsa satılıyor!

Ankara ve Afyonkarahisar'da yer alan 36 adet arsa satışa çıkarıldı. Yatırımcıların merakla beklenen arsaların satış ihaleleri 27 Şubat ve 29 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

İpotekli konut satışları yüzde 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ipotekli konut satışları 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...

İpotekli konut satışları yüzde 68,5 düştü!

Türkiye genelinde Kasım ayında 93 bin 514 konut satıldı. Bu kapsamda Türkiye genelinde ipotekli konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,5 azalış göstererek 5 bin 245 oldu.

İpotekli konut satışlarında sert düşüş!

Satış şekline göre yapılan değerlendirmelerde yüzde 37,2 oranında gerileme ile beraber ipotekli satışlar, veri tarihindeki en düşük üçüncü çeyrek verisine geriledi.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Arsa ve tarlalara olan talep satışları etkiledi, fiyatlar tavan yaptı!

Endeksa, arsa ve arazi satışlarındaki rekor artışın fiyatlara yansımasını inceledi. Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde arsa fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 90,5 seviyesinde gerçekleşti.

ipotekli arsa satışları Haberi

ipotekli arsa satışları

İpotekli arsa satılabilir mi?

İpotek, bir borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesini içeren özel bir mülkiyet hakkını ifade ediyor. 


İpotek ile halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmaz teminat gösterilebiliyor.


Peki, arsanızın üzerinde ipotek olduğunu satmak istediğinizi ya da alıcı olarak ipotekli bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. İpotekli arsa satılabilir mi? İpotekli arsa nasıl satılır?


İpotekli taşınmazın satışı yapılabiliyor. Ancak alıcının kendini koruması için bazı önlemler alması gerekiyor.


Bu durumda, bir kısım tapu masraflar karşılanarak borçluya veya onun yerine bir başkasına ait taşınmaz üzerinde ipotek hakkı kurulabiliyor.


Borç ödenmediğinde de İcra-İflas Kanunu çerçevesinde "ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile icra takibi" başlatıp, ilgili taşınmaz satılarak tahsilat sağlanabiliyor.


Arsa ipoteği karşılığı konut kredisi nedir?



Işıl Seren...