26 / 07 / 2024

ipotekli dairenin borcunu kim öder

ipotekli dairenin borcunu kim öder

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ipotekli daireler ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

Çorum ipotekli konut satışında 14. sırada!

TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Temmuz ayı toplam konut satış verileri açıklandı. Rapora göre, Çorum'da 786 konutun satışı gerçekleşti. Kent ipotekli konut satışında 14. sırada yer aldı.

İpotekli konut satışları kampanyalarla arttı!

Haziran ayında satılan konut sayısı yüzde 22.4 artarak 119 bine ulaştı. İnşaat şirketlerinin indirim kampanyasıyla ipotekli satışlar 9 ay sonra ilk kez yüzde 35.3 artarak 47 bini aştı.

Özyurtlar Holding, 3 bin 628 dairenin teslimini yapacak!

ugüne kadar 60 bin kişiyi ev sahibi yapan Özyurtlar Holding, 2018 yılında 3 bin 628 dairenin teslimini yapacak

İpotekli konut satışları düşüşte!

TÜİK'in bugün açıkladığı Şubat ayı konut satış istatistik verileri, ipotekli konut satışlarının düşüşte olduğunu ortaya koyuyor..

İpotekli konut satışlarına faiz darbesi!

Faiz oranlarının bir yıldır sürekli artması ve ocakta yüzde 1,14’e ulaşarak 18 aylık zirveyi görmesinin ardından ipotekli konut satışları, yılın ilk ayını 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 20,3 azaldı.

2017'de 473 bin adet ipotekli konut satıldı!

2017 yılında Türkiye genelinde toplam 1 milyon 409 bin 314 adet konut satılarak tüm zamanların konut satış rekoru kırıldı. Bu konutların 473 bin 99 adedi ipotekli olarak satıldı.

İpotekli konut satışları 2017'nin Ekim ayında geriledi!

Ülke genelinde ipotekli konut satışları 2017’nin Ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 düşerek 38 bin 593'e geriledi. 

İpotekli konut satışları 2017’ye kıyasla yüzde 19,8 düştü!

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları 2017’nin Ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 düşerek 38 bin 593'e geriledi. 

300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar?

Tapuda daire satışının gerçekleşebilmesi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki 300 bin TL'lik bir dairenin tapu masrafı ne kadar? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahipleri her sene emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyorlar. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler dikkat...

Kapıcının tazminatına oturduğu dairenin kirası da eklenmeli!

Kapıcıların aldığı asgari ücret farklı olduğu gibi kıdem tazminatları da farklıdır. Kapıcıya ödenecek tazminat hesabına oturduğu dairenin kirası da eklenmelidir. 

Marina Ankara'daki 674 dairenin değerleme raporu yayınlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'ndan aldığı 674 dairenin değerleme raporunu yayınladı.

Yargıtay'dan konut kredisi borcunu yapılandıranlara müjde!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yargıtay İlamı gereğince, konut kredisi borcunu yapılandıran tüketiciler, yapılandırma masrafını geri alabilecek..

ipotekli dairenin borcunu kim öder Haberi

ipotekli dairenin borcunu kim öder

Bir devremülk aldık ama aldıktan sonra gördük ki üzerinde ipotek var. Satan "Bunu sizden saklamadık ki, bu nedenle çok ucuza aldınız" dedi. Ancak içimize sinmedi bu yeri bir de sattık ama ipoteği gizlemedik. Hâlâ ipotek borcu üzerimizde duruyor mudur? Bize bir zarar gelir mi? • H.H. 


Size anlatmam gereken iki husus var. 

Birinci husus; bir gayrimenkul alırken, o gayrimenkul üzerindeki ipoteğin saklanması pek mümkün değil. Şayet satıcı saklasa bile tapuda işlem yaparken özellikle resmi senedin imzası sırasında tapu memuru size bu gayrimenkul üzerindeki takyidatı söyler. İpotek mi var haciz mi var duyarsınız, bilirsiniz ondan sonra imzalarsınız. Bu hususlar tapuda alenidir ve alıcı bilmek zorundadır. Bu nedenle "Alırken bilmiyordum" denilemez. Çoğunlukla da böyle bir gayrimenkul alan, üzerindeki ipoteği bilerek alır. Çünkü çok...