02 / 05 / 2024

ipotekli eve kredi verilir mi

ipotekli eve kredi verilir mi

Konut kredisi ile alınan ev, verilen kredi karşılığında banka tarafından ipotek olarak alınıyor.Peki ipotekli eve kredi verilir mi?İşte ipotekli eve kredi verilmesi..

İpotekli ev kredisi nasıl alınır?

Tapuda mesken olarak kaydedilen bir veya birden fazla konut üzerine ipotek tesis etmek suretiyle teminat altına alınmış krediler ipotekli konut kredisi olarak tanımlanıyor. Peki, ipotekli ev kredisi nasıl alınır?

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Banka kredi risklerinin sınıflandırmasında değişiklik yapıldı!

Kredi riskleri arasında bulunan "ipotekli menkul kıymetler" başlığı "teminatlı menkul kıymetler" adı altında değiştirildi.

İpotekli konut alımı arttı! İpotekli konut satışı nasıl yapılır?

Konut kredi faiz oranlarındaki kampanya ve indirimler ipotekli konut satışını da etkiledi. Bir önceki aya göre kıyaslandığında ipotekli konut satışlarında yüzde 449 artış yaşandı. Artış; tarihteki en yüksek aylık veri oldu.

İpotekli konut satışlarında tarihi rekor!

Kredi faizlerindeki indirim ve kampanyaların da etkileriyle ipotekli konut satışları haziranda bir önceki aya göre yüzde 449 artarak 101 bin 504 adede ulaştı ve tarihin en yüksek aylık verisi oldu.

İpotekli konut satışlarında tarihin en iyi Ocak ayı başlangıcı!

Konut kredi faizlerinde yapılan indirimler ipotekli konut satışlarına olumlu yansıdı. Ocak ayındaki ipotekli konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 546 arttı...

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

2020 yılına girilmesiyle beraber hayalindeki eve kavuşmak isteyenlerde konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

İpotekli konut satışlarında faiz indirimi etkisi!

Konut kredi faizlerinde uygulanan indirimler, ipotekli konut satışlarına da yansıdı. 2019 yılında ipotekli konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 20,1 artarak 333 bine yükseldi...

İpotekli konut satışı yüzde 525 arttı!

Konut kredi faizlerindeki indirim ipotekli konut satışlarını canlandırdı. Ekim’de Türkiye genelinde 142 bin 810 konut satıldı. Geçen ay ipotekli konut satışında rekor artış yaşandı. Satışlarla moral bulan sektör temsilcileri 2020’den umutlu...

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

Kredi maliyetleri düştü, ipotekli konut satışları yükselişe geçti!

EVA Gayrimenkul Değerleme Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Şehirli, ipotekli satışlarında 2019 Mart'ta bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 30,6 oranında düşüş yaşanarak 22 bin 762 olarak gerçekleştiğini söyledi..

Faizlerdeki artış konut kredi ve satışını frenledi!

Konut kredi faizlerinin 2018 yılında aylık yüzde 2,50'lere kadar çıkması, hem ipotekli konut satışlarında hem de konut kredi kullanımlarını düşürdü.

ipotekli eve kredi verilir mi Haberi

ipotekli eve kredi verilir mi

İpotekli eve kredi verilir mi?

Kredi kullanarak satın alınan konuta banka, kullanılan kredinin tutarı kadar birinci dereceden ipotek koyuyor.Kredi almak için ipotek koyan bankaya dya da istediğimiz başka bir bankaya başvurabiliyoruz.


Banka, alıcı için krediye onay verirse, ipotek koyan banka yeni bankayla görüşüyor ve satıcıya verilecek nakit para bloke çek olarak tahsis ediliyor ve tapuda konuta 2. dereceden ipotek konuluyor. Alım satım işlemleri tamamlandıktan sonra konut üzerindeki ikinci ipotek kaldırılıyor ve birinci ipoteğin yerini alıyor. Fakat birinci dereceden ipotekli eve kredi onayı verip vermeme yetkisinin tamamen banka inisiyatifinde olduğu unutulmaması gerekiyor.


Bu konuyla ilgili Medeni Kanunda yer alan hükümler ise şu şekilde:

İpotekli kredilerin nitelikleri 

MADDE 9 – (1) İhraççı, kendi kaynaklarından kullandırdığı veya konut finansmanı kuruluşlarından devraldığı ipotekli krediler ile T.C. Başbakanlık Toplu...