04 / 05 / 2024

ipotekli mülkün satışı

ipotekli mülkün satışı

İpotekli bir malın satışı mümkün müdür? İpotekli malın satışı nasıl gerçekleşir? İpotekli bir malın satışı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Sur Tatil Evleri Antalya'da yılın ilk 3 ayında 575 adet devre mülkün ön satışı yapıldı!

Sur Tatil Evleri GYO portföyünde yer alan  Sur Tatil Evleri Antalya projesindeki son dakika satış rakamları açıklandı. Projeden yılın ilk üç ayında 575 adet devre mülkün ön satışı yapıldı. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Devre mülk nedir? Devre mülkün avantajları nedir?

Devre mülk, mülke ait kullanım hakkı sunan bir özelliktir. Tatil beldesindeki bir gayrimenkul türü olan bu özellik birçok avantaj sunar. Bu noktada devre mülk nedir, devre mülkün avantajları nedir gibi sorular önem kazanıyor. İşte devre mülk ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

İştira hakkı nedir? İştira hakkı sözleşmesi ne işe yarar?

Hukuki ve gayrimenkul kavramı olan iştira hakkı, özellikle de mülk sahibi olmak isteyenleri ilgilendiriyor. Mülkün satın alım sürecinde bu hakkın önemli olduğu biliniyor. Peki iştira hakkı nedir, iştira sözleşmesi nedir ve ne işe yarar? İşte iştira hakkı ile ilgili tüm detaylar…

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Gaboras'ın Toplu Mülk Satışlarının İkinci Etabı 25 Temmuz'da başlıyor!

GABORAS’ın geçtiğimiz mart ayında ilk etabını başlattığı ihale piyasasındaki mülk satışları kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. Gaboras, 25 Temmuz itibariyle de toplu mülk satışlarının ikinci etabını da başlatıyor.

Çiftçilere aşırı pahalı ilaç şoku! Ürünü satın alamayınca kendi formüllerini ürettiler

Tarımda aşırı artan maliyetler nedeniyle akaryakıt gübre gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan çiftçiler ürünlerine atacakları ilacın da pahalı olması nedeniyle kişisel yöntemlere başvurmaya başladı. Üretici pahalı tarım ilacını satın alamayınca çareyi bakın ne yapmakta buldu?

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

Emlak Konut GYO Batıyakası önümüzdeki hafta satışta! 611 konutluk yeni proje!

Emlak Konut GYO güvencesi ve Yıldızlar İnşaat çizgisiyle İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da hayata geçirilen Batı Yakası projesinin önümüzdeki hafta satışa çıkması bekleniyor. Projede 611 adet konut yer alıyor.

Samsung'dan Galaxy F23 müjdesi geldi! Yarın satışa sunuluyor! İşte 2022 Mart Fiyat Listesi...

Samsung, geçen sene tanıttığı Galaxy F22'nin ardından Galaxy F23'ün müjdesini verdi. Yarın satışa sunuluyor, işte 2022 fiyat listesi...

Kızılbük GYO'dan 165.5 milyon TL'lik devre mülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Thermal Wellness Resort" projesinde bulunan devre mülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Ocak -28 Şubat 2022 tarihlerinde 1.031 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 165 milyon 504 bin TL oldu.

ipotekli mülkün satışı Haberi

ipotekli mülkün satışı

İpotekli malın satışı


İpotekli taşınmaz malın satımı pratik olarak problemli görünebiliyor. Alıcı ipotekli mal almak istemeyebileceği gibi ipoteği yaptıran banka da satışa muvafakat etmeyebiliyor. Eğer taşınmazın satış değeri bankaya olan borcunuzdan düşükse, banka satışa muvafakat etmiyor.


Ancak alacaklı banka muvafakat ederse ipotekli mal üzerinde bulunan ipotekle birlikte satılır ama satış yapılır yapılmaz önce banka parasını alır, ipotek kalkar ve kalanı da mal sahibi alır. İpotekli malı alacak olan alıcı da kredi kullanabiliyor, ancak kredi kullanma işlemi daha uzun sürebiliyor.


İpotekli malın satışı hacizli bir konutun satışı kadar riskli olmuyor. Alıcı isterse yada kabul ederse  gayrimenkul üzerindeki ipotekle birlikte satılıyor. İpoteği koyan şahıs-banka,onunla mutlaka görüşüldükten,banka tarafından,borçlu kredi taksidini öderken temerrüde düşmemiş ise (banka el koyma aşamasına gelmemiş ise) bunda bir risk yada sakınca...