15 / 05 / 2024

ipotekten kurtulma

ipotekten kurtulma

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotekli tapu ipotekten nasıl kurtulur? İşte yanıtı..

İpotekten kurtulma yolları!

Bir taşınmaz mal aldığınızı ancak bu taşınmazın üzerinde değerini aşan bir borç için kurulmuş olan ipotek olduğunu farz edelim. Taşınmazı ipotekten nasıl kurtarırsınız? İşte ipotekten kurtulma yolları...

Prof. Dr. Naci Görür o ilçeyi işaret etti! Kurtulma şansı yok, muhakkak taşınmalı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesini işaret ederek "Muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok" dedi.

Bağ-Kur'luya emeklilik müjdesi! Tarih belli oldu!

Bağ-Kur'lu vatandaşlara emekli olma fırsatı doğdu. Prim borç yapılandırmasında son iki haftaya girerken 30 Eylül tarihine kadar başvuru yapanlar borçlarından kurtulma imkanına sahip olacak. Söz konusu yapılandırma Bağ-Kur'a emekli olma fırsatı sunuyor.

Eklenti nedir? Nasıl anlaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir yazıdan, balkon eklentisi ve teras gibi yerlerin genel kurulun 4/5 yazılı kararı ile kapatılabileceği gibi bir anlam çıkardım. Ancak birinin belediyeye şikayeti halinde imar kanununa aykırılıktan yıkımdan kurtulma olasılığı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark ne?

Borçlu şirketlerin borcundan kurtulma yolları konkordato ve iflas erteleme olarak sıralanıyor. Peki, konkordato nedir? İflas erteleme nedir? Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark nedir?

FU Gayrimenkul'ün 2017 hedefi 300 bin adet ipotek işlemi!

Her 100 ipotekten 35’inin altına imzasını atan FU Gayrimenkul ise bankaların üstünden yük alarak sektördeki 12 yıllık tecrübesi kanıtlıyor.

FU Gayrimenkul'ün 2017 hedefi 300 bin adet ipotek işlemi!

Her 100 ipotekten 35’inin altına imzasını atan FU Gayrimenkul ise bankaların üstünden yük alarak sektördeki 12 yıllık tecrübesi kanıtlıyor.

Gökdelenlerde yaşamak hızlı müdaheleyi geciktiriyor!

Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre; gökdelen veya çok katlı binalarda yaşamak kalp krizi geçirenlerin yaşama şansını azaltıyor. Araştırmada, müdahelenin 1 dakika gecikmesinin kalp krizi geçiren kişinin kurtulma şansını yüzde 10 azalttığı belirtiliyor.

İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır?

İpotek ile bir taşınmaz mal alacaklıya olan borcun güvencesi olabiliyor. Bunun için taşınmazın tapusuna şerh konuluyor. Peki, ipotekten nasıl kurtarılır? İpotekten kurtarma işlemi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapu ipotekten nasıl kurtulur?

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotekli tapu ipotekten nasıl kurtulur? İşte yanıtı..

Taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri!

İpotek, bir borcun güvence altına alınması için bir taşınmaz üzerinde kurulabiliyor. İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmiyor. Peki, taşınmazı ipotekten kurtarma işlemleri nelerdir?

İzmir Bayraklı'da tanıtım atağı!

Kentsel dönüşüm projesi ile gelecek yıllarda çarpık yapılaşmadan kurtulma hedefindeki Bayraklı'da ilçe belediyesi tanıtım atağına kalktı. "Bayraklı çok yakında" yazılı bilboardlar kent sokaklarında dikkat çekiyor.

İpotekten kurtarma hakkı nedir?

Bir borç teminatı için kurulan ipotek, borcun ödenmesi ile kaldırılabiliyor. Ayrıca alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekten kurtarma hakkı nedir?

ipotekten kurtulma Haberi

ipotekten kurtulma

Tapu ipotekten nasıl kurtulur?

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Borç ödenirse ipotek kaldırılıyor; ödenmezse taşınmaz satışa çıkarılarak elde edilen gelir ile borç kapatılıyor.


Borçtan şahsen sorumlu olmayan rehinli taşınmaz maliki de, borçluya ait koşullar içinde borcu ödeyerek taşınmazın üzerindeki ipoteğin kaldırılmasını isteyebiliyor. Peki, tapu ipotekten nasıl kurtulur?


İpotekten kurtarma

a. Koşulları ve usulü

MADDE 885.- Değerini aşan bir borç için ipotek edilmiş olan bir taşınmazı edinen kimse, borçtan şahsen sorumlu değilse, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı ipotekten kurtarabilir. Taşınmazı karşılıksız olarak edinen kimse de, takdir edeceği bedeli ödeyerek bu hakkı kullanabilir.


İpotekten kurtarma hakkı, alacaklılara altı ay önce yapılacak yazılı ihbarla kullanılabilir.


İpotekten kurtarma bedeli alacaklılar arasında...