Gökdelenlerde yaşamak hızlı müdaheleyi geciktiriyor!
Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre; gökdelen veya çok katlı binalarda yaşamak kalp krizi geçirenlerin yaşama şansını azaltıyor. Araştırmada, müdahelenin 1 dakika gecikmesinin kalp krizi geçiren kişinin kurtulma şansını yüzde 10 azalttığı belirtiliyor.
Kanada'da St Michael's Hastanesi'nin gerçekleştirdiği çalışmaya göre; gökdelenlerde yaşayanların kalp krizi geçirdiklerinde hayatta kalma şansı azalıyor. Bunun nedeni olarak müdahale süresinin uzaması gösteriliyor.
Araştırmada, bilimsel çalışmada kalp krizi geçirenlere hızlı müdahalenin hayati büyük önem taşıdığına vurgu yapılıyor. Kalp krizi geçiren bir hastaya müdahalenin 1 dakika gecikmesi, kurtulma şansının yüzde 7 ile 10 azalmasına anlamına geliyor.
Bir binanın birinci ve ikinci katında yaşayanların müdahale halinde kurtulma şansının yüzde 4.2 olduğu belirtiliyor. İncelemeye alınan toplam 8 bin kişi arasında, 16'ıncı kat ve üzerinde yaşayanlardan sadece yüzde 0.9’u kurtulabildi. 25'inci kat ve üzerinde oturan ve kalp krizi geçiren 30 kişiden kurtulan olmadı.
Buna çare olarak gökdelenlerde, belirli katlarda ve asansörler gibi yerlerde kalbin yeniden normal ritmine dönmesini sağlayan cihazların konulması ya da böyle acil bir durumda binaya gelen sağlık ekipleri için ayrı bir asansör bulundurulması öneriliyor.
Posta
Haber Gazete İstanbul Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
İnşaat sektörünün hızla geliştiği günümüzde en çok göze çarpanlar ise şüphesiz ki ihtişamlı gökdelenler oluyor. Peki size gökdelenlerde yaşamanın ömrü kısalttığını ve kalp krizi geçirenlerin hayatta kalma ihtimalini düşürdüğünü söylesek ne dersiniz?
Türkiye ve dünyada mantar gibi türeyen gökdelenler nedeniyle gökyüzünü görmek neredeyse imkansız hale geldi. Gelir seviyesi yüksek kesimin yaşamayı tercih ettiği hıı yüksek binalar aslında sağlık açılısından oldukça tehlikeli hatta ölümcül.
Kanada'da St Michael's Hastanesi'nin gerçekleştirdiği çalışmaya göre. gökdelenlerde yaşayanların kalp krizi geçirdiklerinde haşatta kalma şansı azalıyor. Bunun nedeni olarak müdahale süresinin uzaması gösteriliyor.
1 dakika geçikme
Ntv.com.tr'nin yer verdiği araştırmada, bilimsel çalışmada kalp krizi geçirenlere hızlı müdahalenin hayali büyük önem taşıdığına vurgu yapılıyor. Kalp krizi geçiren bir ifl 4 hastaya müdahalenin 1 dakika gecikmesi, kurtulma şansının yüzde 7 ile 10 azalmasına anlamına geliyor.
25. katta yukarısı
Bir binanın birinci ve ikinci katında yaşayanların müdahale halinde kurtulma şansının yüzde 4.2 olduğu belirtiliyor. İncelemeye alınan toplam 8 bin kişi arasında. 16'ıncı kat ve üzerinde yaşayanlardan sadece yüzde 0.9'u kurtulabildi. 25'inci kat ve üzerinde oturan ve kalp krizi geçiren 30 kişiden kurtulan olmadı. Buna çare olarak gökdelenlerde, belirli katlarda ve asansörler gibi yerlerde kalbin yeniden normal ritmine dönmesini sağlayan cihazların konulması ya da böyle acil bir durumda binaya gelen sağlık ekipleri için ayrı bir asansör bulundurulması öneriliyor.
Gazete İstanbul