08 / 07 / 2024

Gökdelenlerde yaşamanın zararı

Gökdelenlerde yaşamanın zararı

Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre; gökdelen veya çok katlı binalarda yaşamak kalp krizi geçirenlerin yaşama şansını azaltıyor. Araştırmada, müdahelenin 1 dakika gecikmesinin kalp krizi geçiren kişinin kurtulma şansını yüzde 10 azalttığı belirtiliyor.

İstanbul Planlama Ajansı açıkladı! İstanbul’da yaşamanın maliyeti haziranda aylık 63.524 Türk Lirası.

İBB'ye bağlı İPA’nın haziran ayına ilişkin ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nı açıkladı. Bu kapsamda İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 79,5 oranında artarak, 63.524 Türk Lirası olduğu kaydedildi.

Harvard raporu: Kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ev alabiliyor!

Yüksek konut fiyatları ve faiz oranları, her yerde ciddi bir sorun haline geldi. ABD, 30 senenin en pahalı konut piyasasıyla boğuşuyor. Dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nin son raporuna göre, ABD’deki kiracıların sadece yüzde 6’ya yakını ortalama fiyatlı bir konut alabiliyor.

Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın etti! Altınlar kapış kapış satılıyor! Reşat altını ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatlar

Altına talep her geçen gün artıyor. Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ederken, altınlar kapış kapış satılıyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı altın fiyatları.

Emekli kartında tüm ayrıntılar belli oldu! Emekli kartı kimler kullanabilecek, yaş sınırlaması var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘Emekli Kart' programının detaylarını açıkladı. Emekli kartı kimlere verilecek? Emekli kartında yaş sınırlaması var mı? Emekli kart almak isteyenler ne yapmalı?

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 47 bin 493 TL!

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 47.493 lira olarak hesaplandı.

İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 44 bin TL'yi aştı! 

İstanbul'da yaşamanın maliyeti gün geçtikçe artıyor. Geçen senenin aynı ayına göre yüzde 79,42 artan İstanbul'da yaşamanın maliyeti, 44 bin TL'yi aştı. İşte ayrıntılar..

Ehliyet alacaklar aman dikkat! Yaş sınırı değişti, artık bu yaşta olmanız gerekiyor!

Milyonlarca kişiyi kapsayan ehliyet yaş sınırı sil baştan yeniden hesaplandı. Peki, ehliyet alma yaşı düştü mü, yükseldi mi? İşte detaylar...

Altın fiyatları hızla düşüyor! Son dakika güncellemesi: gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet Altını bugün kaç TL?

7 Ağustos 2023 itibarıyla altın fiyatları, haftaya düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta ABD tarım dışı istihdam verilerinin etkisiyle düşüş yaşayan altın, bu hafta da düşüş trendini sürdürüyor. Peki, 7 Ağustos 2023 altın fiyatları ne kadar? 7 Ağustos 2023 güncel canlı altın fiyatları...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Gökdelenlerde yaşamanın zararı Haberi

Gökdelenlerde yaşamanın zararı

Kanada'da St Michael's Hastanesi'nin gerçekleştirdiği çalışmaya göre; gökdelenlerde yaşayanların kalp krizi geçirdiklerinde hayatta kalma şansı azalıyor. Bunun nedeni olarak müdahale süresinin uzaması gösteriliyor.


Araştırmada, bilimsel çalışmada kalp krizi geçirenlere hızlı müdahalenin hayati büyük önem taşıdığına vurgu yapılıyor. Kalp krizi geçiren bir hastaya müdahalenin 1 dakika gecikmesi, kurtulma şansının yüzde 7 ile 10 azalmasına anlamına geliyor.


Bir binanın birinci ve ikinci katında yaşayanların müdahale halinde kurtulma şansının yüzde 4.2 olduğu belirtiliyor. İncelemeye alınan toplam 8 bin kişi arasında, 16'ıncı kat ve üzerinde yaşayanlardan sadece yüzde 0.9’u kurtulabildi. 25'inci kat ve üzerinde oturan ve kalp krizi geçiren 30 kişiden kurtulan olmadı.


Buna çare olarak gökdelenlerde, belirli katlarda ve asansörler gibi yerlerde kalbin yeniden normal ritmine dönmesini sağlayan cihazların konulması ya da böyle acil bir...