19 / 05 / 2024

İptal edilen metrolar ne olacak 2018

İptal edilen metrolar ne olacak 2018

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın iptal edilen metro hattı projelerine yeni ödenek ayrıldı. 6 metro hattına toplam 3.3 milyar TL ödeneceği açıklandı.

Denizli Şehir Hastanesi'nin maliyeti 1.1 milyar TL olacak!

İptal edilen Denizli Şehir Hastanesi için yeni ihale gerçekleşti. İhale  1 milyar 189 milyon TL’ye Ermit Mühendislik İnşaat İle Özge İnşaat İş Ortaklığı’na verildi.

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin inşaatında son durum!

İnşaatına 2010'da başlanan Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi, henüz tamamlanamadı. İptal edilen ihalelerden sonra, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi için üçüncü kez ihaleye çıkılacağı ileri sürülüyor...

KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş. ihaleleri iptal edildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği durdurma kararı sonrasında iki ihale iptal edildi.İptal edilen ihaleler İBB şirketleri KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş’ye ait ihaleler.

Gaziantep Batalhöyük imar bekliyor!

Gaziantep Batalhöyük Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu çözümlenemiyor. İptal edilen Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu yeniden ortaya çıktı.

Cahit Turhan: İptal edilen projemiz yok!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, ihale edilmesi düşünülen bazı projelerin ötelendiği bildirerek, şunları söyledi: "İptal edilen projemiz yok, ihale etmeyi düşündüğümüz bazı projeleri öteledik."

İptal edilen ihalenin damga vergisi iade edilir mi?

Güncel Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Sezer, ''İptal edilen ihale için ödenen damga vergisi iade edilir mi?'' sorunu cevapladı. İşte o haber...

Bülent Soylu:Menderes'i tercih edilen yer yapacağız!

Bülent Soylu Menderes'e yapılan yatırımlar hakkında konuştu. Soylu, Menderes'i terk edilen değil, tercih edilen yer yapacağımızın söylemiştik. Bu projelerimiz ile sözümüzü de tutuyoruz" dedi.

Riskli alan ilan edilen yerlere indirimli konut KDV'si uygulanacak!

Maliye Bakanı Ağbal, Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili uygulamada sorunlar yaşandığını belirterek, “Riskli alan ilan edilen yerler var. Oranın tamamında değil belli bir bölgesinde indirimli KDV uygulanabilir” dedi

Gayrimenkul satışında elde edilen kazancın vergilendirilmesi nasıl yapılır?

Hürses Gazetesi'nin yazarlarından Bağımsız Denetçi Talha Apak bugünkü yazısında gayrimenkul satışında elde edilen kazancın vergilendirmesini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın o yazısı..

Arsuz Belediye Meclisi'nde imar komisyonuna havale edilen 6 madde onaylandı!

Arsuz Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda bir önceki meclis toplantısından imar komisyonuna havale edilen 6 gündem maddesini oybirliği ile kabul etti.

Torba yasanın kabul edilen maddeleri!

Torba Yasa tasarısı 2 Nisan'da kabul edildi. Hükümetin vaat ve eylemlerinin son bölümünü içeren Torba Yasa ile inşaat ve gayrimenkulle alakalı hangi maddeler kabul edildi? Torba yasanın kabul edilen maddeleri nelerdir?

Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 80 inci maddesinin 6. bendi uyarınca, mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç nasıl vergilendirilir?

Fransa Frejus'ta inşa edilen cami yıkılacak mı?

Fransa’nın güneydoğusunda Var bölgesindeki Frejus kasabasında inşa edilen cami ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Savcılık, mahkemenin Frejus kasabasındaki caminin yıkılmaması kararına itiraz etti.

İptal edilen metrolar ne olacak 2018 Haberi

İptal edilen metrolar ne olacak 2018

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için iptal ettiği 6 metro inşaatına 3 milyar 323 milyon TL yatırım ödeneği ayırdı. Bu ödeneğin 2 milyar 797 milyon lirası yurt dışından getirilecek krediyle karşılanacak, geri kalan 526 milyon TL ise belediyenin kendi bütçesinden ödenecek. 

Kaynağın 3 milyar 19 milyon TL'si metro inşaat yatırımlarında, 304 milyon TL'si ise bu hatlarda kullanılacak metro araçlarının alımında kullanılacak. Yeni yayımlanan 2018 yatırım programı, ihaleleri iptal edilen İstanbul'daki 6 metro hattıyla ilgili çalışmaların durmayacağını, aksine bu inşaatlara 2018 içerisinde 3.3 milyar TL'yi aşan devasa tutarda kaynak aktarılacağını ortaya çıkardı. Tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden karşılanacak 6 metroya bu yıl aktarılacak kaynaktan aslan payı 1 milyar 122...