01 / 05 / 2024

Irak Ceyhan petrol akışı yeniden başladı

Irak Ceyhan petrol akışı yeniden başladı

Kuzey Irak ' tan Kerkük - Ceyhan ' a bağlanan petrol boru hattının kapasitesinin artırılması için başlatılan inşaatın tamamlanmasıyla dün itibariyle petrol akışı yeniden başladı...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Benzin ve motorinde duyanları buz kestiren haber! Petrol zengini ülkede bile kriz patladı

Dünya genelindeki benzin ve motorin krizi devam ediyor. Dünyanın en önemli petrol üreticileri arasında yer alan Irak'ta dahi kriz yaşanması, duyanları adeta buz kestirdi.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'tan Japon şirketle petrol anlaşması!

Irak Petrol Bakanlığı, Japon J.G.C Şirketi ile günde 55 bin varil petrol kapasiteli güney rafinerilerinde kalan maddelerin yeniden işlenmesi projesi için 4 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılayı azaltabileceğini aktardı.

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu!

Kanal İstanbul ve TANAP projesi dünyayı korkuttu. Türkiye Kanal İstanbul, yeni Katar-Ceyhan ve Irak-Ceyhan petrol ve doğalgaz boru hatları, Hazar’dan TANAP hattı gibi yeni enerji ve ticaret yolları ile stratejik konumunu daha da güçlendirdi.

Kerkük-Ceyhan boru hattı hafta sonuna kadar onarılacak!

Geçtiğimiz haftalarda saldırılar nedeniyle petrol sevkıyatının durduğu Kerkük-Ceyhan boru hattının hafta sonuna kadar onarılmış olacağı belirtildi.

Irak'ta günlük 150 bin varil kapasiteli petrol rafinerisi inşa edilecek!

Irak Petrol Bakanlığı, güneydeki Meysan ilinde günlük 150 bin varil petrol ihracatı kapasitesine sahip rafinerinin inşaatına başlanacağını duyurdu. Rafinerinin inşaatı ve çalıştırılmasının Çinli ve İsviçreli şirket tarafından yürütüleceğini aktarıldı.

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı için 4 ilde kamulaştırma!

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının deplase edilmesi amacıyla Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

Irak Ceyhan petrol akışı yeniden başladı Haberi

Irak Ceyhan petrol akışı yeniden başladı

Hattaki inşaatın tamamlanmasıyla Kuzey Irak petrolünün Ceyhan'a akışı dün itibariyle yeniden başladı.


Kuzey Irak'tan Kerkük-Ceyhan'a bağlanan petrol boru hattının kapasitesinin artırılması için başlatılan inşaatın tamamlanmasıyla dün itibariyle petrol akışı yeniden başladı.



Reuters'a bilgi veren kaynaklar, petrol akışının bugün itibariyle günlük 200 bin varile ulaşmasının beklendiğini belirtti. Reuters'ta 19 Ağustos'ta yer alan haberde, petrol akışının 120,000 varilden 200 bin-220 bin varile çıkarılmasına yönelik inşaatın başladığı ve ay sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı belirtilmişti. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Test akışı dün başladı ve sorun yaşanmıyor. Akışın bugün 200 bin varile ulaşması bekleniyor" dedi.


Bir başka kaynak ise akşın 10 gün içinde 220 bin varile, bir ay içinde de 250 bin varile ulaşmasının beklendiğini...