05 / 05 / 2024

ırak devlet hastaneleri

ırak devlet hastaneleri

Irak Sağlık Bakanı Ala el-Alvan, durdurulan hastane inşaatlarının yeniden başlaması için gerekli bütçenin ayrıldığını söyledi...

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir depreminden sonra kapatılan 406 yataklı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ni Meclis gündeminde konuştu. Kılıç, "Depremin üzerinden 3.5 ay geçti ama hala ortada bırakın hastaneyi, adı bile yok" dedi.

Levent Gök'ten Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi'ne ilişkin açıklama!

Ankara Polatlı’da bulunan Duatepe Devlet Hastanesi, kaderine terk edildi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Hastane, uzun yıllar hizmet verdikten sonra yeni hastanenin yapılmasıyla 2017 yılında taşındı ve atıl durumda bırakıldı. Şimdi her yeri yıkılmış, sökülmüş metruk bir halde” dedi.

GSS ve Bağ-Kur prim borçluları dikkat! 31 Aralık son gün!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borcu olanların yıl sonuna kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edeceğini bildirdi.

Sakarya Pamukova Devlet Hastanesi yeniden ihaleye çıkıyor! 

Sakarya Pamukova'da müteahhit firma tarafından yarım bırakılan 25 yataklı devlet hastanesinin inşaatı Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkıyor...

İstanbul’daki devlet hastaneleri depreme dayanıklı mı?

Marmara Depremi’nin ardından 21 yıl geçmesine rağmen depremde hasar gören hastaneler onarılmadı. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ise bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa'daki devlet hastaneleri kapatılacak mı?

Bursa Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle diğer devlet hastanelerinin kapatılıp kapatılmayacağı ve Şehir Hastanesine ulaşımın nasıl sağlanacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Adana'daki iki devlet hastanesinin inşaatı Ocak'ta başlayacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan ve Yüreğir devlet hastaneleri inşaatının Ocak'ta başlayacağını açıkladı. Vali Demirtaş, yeni sosyal tesislerinin geniş bir alana yayıldığını ifade etti.

Devlet hastaneleri kapanıyor mu?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, devlet hastaneleri kapatılıyor mu? sorusuna açıklık getirdi. İşte, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın açıklamaları... 

İstanbul'da devlet hastaneleri yenileniyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ "İstanbul'a çok mükemmel hastaneler yapıyoruz. Önümüzdeki 4 yıl sonunda İstanbul'daki bütün devlet hastanelerinde odalarınız tek yataklı, banyolu olacak." dedi.

Geyve İlçe Devlet Hastanesi'nin yüzde 80'i tamam!

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Haşan Salih Sağlam, yapımı devam eden Geyve İlçe Devlet Hastanesi'ni inceledi. Hastanenin inşaatının yüzde 80'inin tamamlandığı belirtildi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne 1 ayda taşınacağız!

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Özgür Çelebi, Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili soruları yanıtladı. Çelebi, hastaneye 1 ayda taşınılacağını söyledi.

Burdur Bucak Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yetkilileri, Bucak’a gelerek Bucak Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu. Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Reha Sermed Aygören; “Hastanemizi bahar aylarında hizmete açamaya çalışacağız.” dedi.

ırak devlet hastaneleri Haberi

ırak devlet hastaneleri

Irak Sağlık Bakanı Ala el-Alvan, Türk ve Alman inşaat firmalarının üstlendiği hastane inşaatlarına yeniden başlanacağını açıkladı. 

Alvan, Başkent Bağdat'taki Sağlık Bakanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Alvan, durdurulan hastane inşaatlarının yeniden başlaması için gerekli bütçenin ayrıldığını ifade etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Alvan, hastane inşaatlarını üstlenen Türk ve Alman firmaların inşaatları 8 ay içinde tamamlamayı vadettiğini ifade etti. 

Irak Sağlık Bakanı Alvan, bin sağlık kuruluşu olduğuna ve 3 bin sağlık kuruluşuna daha ihtiyaç duyulduğunu, sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak için yılık 2 milyar dolarlık bütçe ayrılması gerektiğini belirtti. 

Irak'taki devlet hastanelerindeki kötü şartlar nedeniyle hastalar özel hastanelere yöneliyor.

Irak hükümeti 2008'de 5 hastane inşası için bir Türk inşaat firmasıyla 750 milyon dolarlık anlaşma imzalamış ancak ödeneğin kesilmesi nedeniyle inşaatlara ara...