24 / 07 / 2024

ırak japonya petrol anlaşması 2020

ırak japonya petrol anlaşması 2020

Irak Petrol Bakanlığı, Japon J.G.C Şirketi ile günde 55 bin varil petrol kapasiteli güney rafinerilerinde kalan maddelerin yeniden işlenmesi projesi için 4 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'tan Japon şirketle petrol anlaşması!

Irak Petrol Bakanlığı, Japon J.G.C Şirketi ile günde 55 bin varil petrol kapasiteli güney rafinerilerinde kalan maddelerin yeniden işlenmesi projesi için 4 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılayı azaltabileceğini aktardı.

Irak'ta günlük 150 bin varil kapasiteli petrol rafinerisi inşa edilecek!

Irak Petrol Bakanlığı, güneydeki Meysan ilinde günlük 150 bin varil petrol ihracatı kapasitesine sahip rafinerinin inşaatına başlanacağını duyurdu. Rafinerinin inşaatı ve çalıştırılmasının Çinli ve İsviçreli şirket tarafından yürütüleceğini aktarıldı.

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı için 4 ilde kamulaştırma!

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının deplase edilmesi amacıyla Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

Irak- Ceyhan petrol boru hattı inşaatı tamamlandı!

Kuzey Irak ' tan Kerkük - Ceyhan ' a bağlanan petrol boru hattının kapasitesinin artırılması için başlatılan inşaatın tamamlanmasıyla dün itibariyle petrol akışı yeniden başladı...

Taner Yıldız: Kuzey Irak petrolünün sevkiyatı başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, " Ceyhan'da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatı başladı. 1 milyon varil petrolün yüklemesi devam ediyor" dedi...

Kuzey Irak petrolünün satışı başlıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin, "Türkiye'de depolanan petrolün satışına 2 Mayıs'ta başlayacakları" yönündeki açıklamasına ilişkin bilgi verdi...

Irak petrolü Ceyhan'da!

BOTAŞ'ın nüfusu 10 bini aşan ilçelere doğal gaz taşımasına yönelik düzenleme kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Irak'tan Ceyhan'a petrol akıtılmaya ve tanklara doldurulmaya başlandı" dedi.

Kuzey Irak petrol boru hattında son testler Silopi’ye kadar tamamlandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünü Türkiye’ye ulaştıracak boru hatlarıyla ilgili son testlerin Silopi’ye kadar tamamlandığını söyledi ve ekledi: Artık akış da başlıyor olacaktır...

ırak japonya petrol anlaşması 2020 Haberi

ırak japonya petrol anlaşması 2020

Irak Petrol Bakanı İhsan Abdulcebbar, düzenlediği basın toplantısında, Bakanlığın, üretim birimlerinin geliştirilmesi ve petrol arıtma işlemlerinden kalan maddelerin dönüştürülmesi projeleriyle petrol ürünlerinin üretim oranlarını artırmayı istediğini belirtti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; projenin Güney Rafineriler Şirketi'ndeki üretim kapasitesini, üretimden kalan maddelerin uluslararası standartlara uyarak beyaz ürünlere (benzin, gaz yağı, motorin, fuel oil) dönüştürülmesiyle artırmayı hedeflediğini aktaran Abdulcebbar, projenin ilk aşamada 7 bin, sonraki aşamalarda 70 bin kişiye iş fırsatı sağlayacağını kaydetti.

Günlük 4,6 milyon varil petrol üretimiyle OPEC'in en büyük ikinci petrol üreticisi olan Irak, 2010 yılında Zikar'da günlük 300, Meysan'da 150, Kerkük'te 150, Kerbela'da 140 bin varil kapasiteli petrol rafinerileri inşa etmek için uzun vadeli bir plan ortaya...