06 / 05 / 2024

ırak petrolü türkiyenin neresinden geçiyor

ırak petrolü türkiyenin neresinden geçiyor

IKBY Petrol ve Doğal Kaynakları Bakanlığı açıklamasında, Türkiye'ye petrol akışının Ocak ayının ilk günlerinde başladığı, petrolün Bağdat'ı atlayarak, yeni inşa edilen boru hattıyla Ceyhan'a sevk edildiği belirtildi...

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü ne kadar? 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü, sağladığı kullanım avantajlarıyla ütü yapmanın olumsuz şöhretini geçmişte bırakıyor. Ütülemeyi kolay, hızlı ve zevkli bir hale getiriyor. Peki, Vestel VBJU 8026 ütüde buhar basıncı kaç?

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Türk Boğası Tümosan 8000 serisinde aylık fiyat artışı 23 bin TL’yi buldu! İşte 3 Ekim 2022 Tümosan fiyat listesi   

Tümosan 8000 serisi sağlam arazi tutuşu, dinamizm ve güçlü çekiş kabiliyeti ile her geçen gün çiftçileri kendine daha fazla hayran bırakıyor. Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetlerin bulunduğu 8000 serisi 5 ayrı modelde üretiliyor. Siz de bir Tümosan sahibi olmak için fazla bekle

Irak'ta Türk şirketin inşa ettiği hastane hizmete açıldı!

Irak'ın Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk Universal Acarsan Şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete açıldı...

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Alessandro Arlotti: Futbolu bırakıyorum, Harvard'a taşınıyorum!

Gelecek vaad eden 100 futbolcu arasındaki İtalyan Alessandro Arlotti, futbol kariyerini bırakarak eğitimi tercih etti. Arlotti, “Futbolu bırakıyorum. Tüm aile Harvard’a taşınıyoruz” şeklinde konuştu.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Irak'tan Türkiye'ye "imar çalışmalarına katılma" çağrısı!

Irak, Türkiye'ye "terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşasına katılması" çağrısı yaptı. 

ASKON, Rusya ve Irak'ta Türk AVM'si açacak!

ASKON Türk markaları yurtdışına açacak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. ASKON, Rusya ve Irak’ta sadece Türk ürünlerinin satılacağı iki Türk AVM’si açacak.

Irak'ta Türk müteahhitlerin üstündeki baskı artıyor!

Türk firmaların çok yoğun bir iş hacminin olduğu Kuzey Irak’ta referandum öncesi sular durulmuyor. Bölgede Türk müteahhitlerin üstündeki baskı ger geçen gün artıyor.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Irak'ta Türk inşaat firmasının tamamladığı hastane açıldı!

Irak'ın Babil vilayetinde Türk inşaat firması tarafından yapımı tamamlanan 600 yataklı eğitim hastanesi hizmete açıldı.

ırak petrolü türkiyenin neresinden geçiyor Haberi

ırak petrolü türkiyenin neresinden geçiyor


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Petrol ve Doğal Kaynakları Bakanlığı, merkezi hükümetin itirazlarına karşın Türkiye'ye ham petrol göndermeye başladıklarını duyurdu.


IKBY Petrol ve Doğal Kaynakları Bakanlığı açıklamasında, Türkiye'ye petrol akışının Ocak ayının ilk günlerinde başladığı, petrolün Bağdat'ı atlayarak, yeni inşa edilen boru hattıyla Ceyhan'a sevk edildiği belirtildi.


Ülkede merkezi hükümetle bölgesel yönetim, petrol ve doğal kaynaklar konusundaki anlaşmazlık yaşarken, Bağdat, uluslararası piyasalarda ticarete hükmetme ve ham petrol ihracatı planlarını oluşturmak için tek hakka sahip olduğunu, bölgesel yönetimse anayasanın verdiği hakla kendi bölgesel yönetimleri hususunda sözü edilen haklara kendilerinin sahip olduğunu savunuyor. 


ABD işgalinden bu yana, bölgesel yönetim yabancı şirketlerle onlarca petrol anlaşması imzalarken, merkezi hükümet ise anlaşmaların yasadışı olduğunu iddia ediyor. 


İhracatın şubat ayında 4 milyon varile, Mart ayında ise 6 milyon varile...