04 / 05 / 2024

İran Aras Serbest Bölgesi

İran Aras Serbest Bölgesi

İran Aras Serbest Bölgesi'nin Genel Müdürü Muhsin Arabbağı,"Yatırımcılar için kanunlarımızda kolaylıklar getirdik. 20 yıl buradan vergi alınmayacak. Fabrikalar için vereceğimiz yerler de çok hesaplıdır. İş adamları buraya makinelerini getirip üretim yapabilirler.''dedi.

Petrol haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor! Brent petrol bugün ne kadar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları,  Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla yükselişe geçti. Petrol bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Peki brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.

İstanbul serbest piyasada dolar ne kadar oldu? 23 Ekim 2023 dolar/TL kuru

23 Ekim Pazartesi dolar/TL kurunda son durum merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta 28 TL seviyesini geçerek rekor kıran dolar kuru bugün kaç lira? İstanbul serbest piyasada dolar ne kadar oldu? 23 Ekim 2023 dolar/TL kuru.

Borsada en çok kazandıran sektör belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,12 yükselişle 8.523,74 puandan girdi. Bankacılık endeksi yüzde 0,16 ve holding endeksi yüzde 0,13 artış görüldü. Tüm sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile spor olarak kaydedildi.

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayın en fazla kazandıran şirketi Galatasaray oldu. Galatasaray, yatırımcılarına ağustos ayında yüzde 30,14 oranında getiri sağlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.

Hastanelere yüksek maaşla dev personel alımı! 18-53 yaş arası hemen başvursun! Kaçıran dizlerini döver!

Sağlık sektöründe iş arayanlara müjdeli haber. 18-53 yaş arası vatandaşlar başvuruda bulunabilir. İşte detaylar!

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Kripto para piyasasında 18 Nisan ile 24 Nisan arasında en çok kazandıran ve kaybettirenler

Kripto para piyasasında geride kalan haftada sahiplerine en fazla kazandıran ve en fazla kaybettiren kripto para birimleri belli oldu.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Parasını buna yatıran yaşadı!

Bu hafta (28 Mart-1 Nisan) tarihleri arasında hangi yatırım aracı kaç lira para kazandırdı, parasını borsada değerlendiren mi dolara yatıran mı yoksa altın alan mı haftayı kazançlı kapattı? İşte dolar, altın ve borsanın bir haftalık kazanç performansları...

İran ve Afganistan arasındaki demir yolu hattının 140 kilometresi açıldı!

İran'ın kuzeydoğusundaki Rezevi Horasanı eyaletine bağlı Haf kenti ile Afganistan'ın Herat kenti arasında yapılan demir yolu hattı açıldı. 

İran'da dolar ilk kez 30 bin tümeni aşarak yeni bir rekor kırdı!

İran'da serbest piyasada dolar ilk kez 30 bin tümeni aşarken avro da 35 bin 200 tümenin üstünde işlem görerek yeni tarihi rekor kırdı.

Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine yeniden başladı!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin tekrar başladığını bildirdi.

İran Aras Serbest Bölgesi Haberi

İran Aras Serbest Bölgesi


İran'ın Tebriz kentindeki Aras Serbest Bölgesi'nin Genel Müdürü Muhsin Arabbağı, Türk iş adamlarını Aras Serbest Bölgesi'nde yatırım yapmaya davet etti.


Arabbağı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran-Türkiye Bazargan sınır kapısına yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Aras Serbest Bölgesi'nin 51 bin hektar alanda bulunduğunu, bölgede sanayi, ziraat, ticaret, kültür ve turizm alanları olduğunu, sadece sanayi bölgesinde 300-500 fabrika kurulabilecek 3 bin hektarlık alan ayırdıklarını söyledi. 


Su, elektrik ve doğalgazın bulunduğu bölgede bağ ve bahçeler için 3 bin, diğer ziraat alanlarına 300 hektar alan tahsis ettiklerini belirten Arabbağı, "Yatırımcılar için kanunlarımızda kolaylıklar getirdik. 20 yıl buradan vergi alınmayacak. Fabrikalar için vereceğimiz yerler de çok hesaplıdır. İş adamları buraya makinelerini getirip üretim yapabilirler. Ürettikleri malları hem İran'a hem Türkiye'ye hem de üçüncü ülkelere satabilirler." diye...