24 / 05 / 2024

iran demiryolu

iran demiryolu

Azerbaycan ve iran demiryolları ağlarını birleştirecek Astara nehiri üzerinden geçerek Azerbaycan Astara ve İran Astara şehirlerini birleştirecek köprü inşaatı için bugün temel atma töreni düzenlenecek.

İran, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'na bağlanmak istiyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, İran'ın Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattına bağlanmak istediğini belirtti.

Trabzon-İran demiryolu hattı bir an önce hayata geçirilmeli!

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon-İran demiryolu hattının bir an önce hayata geçirilmesi, İran'ın mallarının Trabzon üzerinden dünyaya gönderilmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı'nın ÇED toplantısı 10 Mayıs'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Kocaeli'de yapılması planlanan Adapazarı- İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı yapılacaktır. Toplantı 2 ilde de 10 Mayıs günü gerçekleşecektir.

Karabük-Zonguldak demiryolu hattı açıldı!

Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi Karabük-Zonguldak kesimi açılış töreni Karabük İstasyonu'nda yapıldı.

Azerbaycan ve Iran demiryolu ağları birleşiyor!

Azerbaycan ve iran demiryolları ağlarını birleştirecek Astara nehiri üzerinden geçerek Azerbaycan Astara ve İran Astara şehirlerini birleştirecek köprü inşaatı için bugün temel atma töreni düzenlenecek.

Türkiye'de 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'i yenilendi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ülkedeki mevcut 11 bin kilometre demiryolu ağının yüzde 85'inin tamamen yenilendiğini belirtti.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı için düğmeye basıldı!

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesi, İstanbul'da Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerinden geçerek, Beykoz'da sonlanacak...

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı 2020'ye kadar tamamlanacak!

"Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı" projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Projeye göre hızlı tren hattının 62 kilometresinin Kırklareli sınırlarında bulunduğunu belirten Peker, hattın Halkalı İstasyonu'ndan başlayarak Edirne'ye kadar ulaştığını kaydetti

Aga Ray Demiryolu İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aga Ray Demiryolu İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Elif Yaşin tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Mart'ta Esenler, Havaalanı Mahallesi, Gökçay Sokak'ta kuruldu.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi ne zaman bitecek?

Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesinde arzu etmedikleri gecikmeler yaşandığını ancak projenin tamamlanması için hiçbir engel kalmadığını belirterek, "2016'nın sonu itibarıyla trenleri yürütmüş olacağız" dedi.

Çin karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak!

Çin, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak.Çin Ulusal Kongresi'nin yıllık toplantısında, beş yıllık ekonomik kalkınma planı hakkında çalışma raporu sunuldu.

Aselsan demiryolu alanında Indra ile işbirliği yapacak!

Türkiye'nin en büyük savunma sanayi şirketi Aselsan, demiryolu alanında planlama, trafik yönetimi, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri projelerinde, yurtiçi ve dünya pazarlarında işbirliği yapılması için Indra şirketiyle anlaşma imzaladı.

Gümüşhane Şiran Yayla Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, yaptığı yazılı açıklamada, Şiran ilçesinde inşa edilecek göletin sözleşmesinin yüklenici firma temsilcilerinin katıldığı törenle imzalandığını belirtti.

iran demiryolu Haberi

iran demiryolu

Temel atma töreninin ardından Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayevve İran Bilgi Teknolojileri Bakanı Mahmoud Vaezi başkanlığında iki ülke heyetleri arasında görüşme gerçekleşecek. Görüş zamanı iki ülke arasında işbirliği ve Kuzey-Güney ulaşım koridorunun genişletilmesi ele...