15 / 05 / 2024

İran doğalgazı avrupaya nasıl taşıyacak

İran doğalgazı avrupaya nasıl taşıyacak

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.

Aksa Doğalgaz’dan gaz bağlantı bedeline 3 taksit fırsatı! 

Türkiye’nin dört bir bölgesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede Ekim ayı, Kasım ve Aralık ayları boyunca bağlantı bedeline 3 taksit kampanyası başlattığını duyurdu.

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali Dünyanın en iyisi ödülünü aldı!

23 ay gibi kısa sürede tamamlanması ve yüzde 61 verimlilik oranıyla iki dünya rekoru birden kıran Cengiz Enerji’ye bağlı Samsun Doğalgaz Çevrim Santrali ikinci ödülünü dünya enerji sektörünün referans kabul ettiği Power Magazine’den aldı.

İran'dan doğalgaz akışı pazar günü başlayacak!

İran'dan doğalgaz akışının pazar günü yeniden başlaması bekleniyor. BOTAŞ'tan bir yetkili, Pazartesi gecesi sabotaj sonucunda kesintiye uğrayan İran-Türkiye doğalgaz boru hattındaki akışın Pazar günü yeniden başlamasının beklendiğini söyledi.

İran doğalgaz için Türk Akımı'nı kullanacak!

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.

İşte en çok doğalgaz tüketen ülkeler!

BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, Türkiye dünyada en çok doğalgaz tüketen 20 ülke arasında yer alıyor. BP Dünya Enerji İstatistikleri'ne göre ilk sırada ABD, Rusya ve İran yer alıyor.

Taner Yıldız: İran ile doğalgaz anlaşmazlığı bu yıl çözülecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz fiyatıyla ilgili anlaşmazlığın yıl sonuna kadar bir noktaya bağlanacağını söyledi. Yıldız, en pahalı gazın İran'dan alındığını kaydetti...

İran, Ortadoğu'nun en büyük doğalgaz depolama tesisini açtı!

Horasan Rezevi eyaleti sınırları içinde inşa edilen ve Ortadoğu'nun en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz depolama tesisi olduğu belirtilen “Şurice D” tesisi, İran Enerji Bakanı Bicen Namdar Zengene’nin katıldığı törenle hizmete açıldı...

İran Türkiye'ye doğalgaz ihracatını artıracak!

İran ' ın, Tebriz ' deki gaz basınç tesislerinin kapasitesini yükselterek Türkiye ' ye ihraç edilen doğalgaz hacmini günlük 60 milyon metreküpe çıkarmayı planladığı bildirildi...

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

İran doğalgazı avrupaya nasıl taşıyacak Haberi

İran doğalgazı avrupaya nasıl taşıyacak

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.


Rus medyasından RIA-Novosti'nin haberine göre, İran'ın doğalgaz transferi için beş altı tane rotaya sahip olduğunu ifade eden Ramezani, "Doğalgazımızı Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabiliriz, bu mümkün ancak bununla ilgili görüşmeler henüz yapılmadı. Rusya ve Türkiye'nin boru hatlarının Avrupa'ya ulaştığı nokta aynı zamanda İran boru hatlarının Avrupa'ya ulaştığı nokta olabilir" dedi.


İran'ın Avrupa'ya doğalgaz transferi için Türkiye'nin yanı sıra, Karadeniz, Suriye, Irak ve Akdeniz'i de değerlendirdiğine dikkati çeken Ramezani, İran'a Avrupa ülkeleri uygulanan yaptırımların kaldırılması durumunda görüşmeler için ilk adımın atılacağını belirtti.


Kendileri için en iyi rotanın "ekonomik olarak en uygun rota" olacağını açıklayan Ramezani, kullanacakları rota için kararı yaptırımların kaldırılmasının ardından vereceklerini ifade...