02 / 05 / 2024

iran doğalgazı neden kesti

iran doğalgazı neden kesti

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Enflasyon hesaplamasına doğalgaz ayarı; Yapılacak indirim dikkate alınacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olarak verilmesi nedeniyle Mayıs ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) hesaplamasında "sıfır fiyat" yöntemini uygulayacağını duyurdu. Bu değişiklik, Mayıs ayı enflasyonunda sert bir düşüşe neden olacak.. İşte detaylar...

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

İran'dan doğalgaz akışı pazar günü başlayacak!

İran'dan doğalgaz akışının pazar günü yeniden başlaması bekleniyor. BOTAŞ'tan bir yetkili, Pazartesi gecesi sabotaj sonucunda kesintiye uğrayan İran-Türkiye doğalgaz boru hattındaki akışın Pazar günü yeniden başlamasının beklendiğini söyledi.

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi, Kış aylarında yükselen doğalgaz kullanımı, bu dönemde faturaların da yükselmesine neden oluyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

İran doğalgaz için Türk Akımı'nı kullanacak!

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi.

Doğalgaz kayıp kaçak bedeli faturalarda yazıyor mu?

Elektrik faturalarında kayıp-kaçak bedelinin tüm abonelere yansıtılması tartışmalara neden olurken, benzer bir durum da doğalgaz faturalarından ortaya çıktı..

Ankara'da yeni binalarda doğalgaz sorunu yaşanıyor!

Başkentgaz, doğalgaz servis hattı bağlantısı için Büyükşehir'e ödemesi gereken asfalt ücretini müteahhitlerden talep etti. Bu durum ise yüzlerce yeni binanın gaz sorunu ile karşı karşıya kalmasına neden oldu

Ümraniye'de İSKİ çalışması sırasında doğalgaz borusu delindi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Üsküdar'ın Kısıklı semtinde İSKİ çalışması sırasında doğalgaz borusu delindi. Çevreye yayılan koku paniğe neden olurken, İGDAŞ ekipleri müdahale ederek doğalgaz vanasını kapatt

Bursa'da doğalgaz hattında patlama yangına neden oldu!

Bursa'da iş makinesi doğalgaz hattını patlattı. Patlama sonucu alev alan gaz yangına neden oldu. Bursa'da, iş makinesiyle altyapı çalışması için kazı yapılırken delinen borudan sızan doğalgaz alev aldı.

Taner Yıldız: İran ile doğalgaz anlaşmazlığı bu yıl çözülecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz fiyatıyla ilgili anlaşmazlığın yıl sonuna kadar bir noktaya bağlanacağını söyledi. Yıldız, en pahalı gazın İran'dan alındığını kaydetti...

iran doğalgazı neden kesti Haberi

iran doğalgazı neden kesti

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı 10 günlüğüne kestiğini açıkladı. İran Milli Gaz Şirketi tarafından gelen açıklamaya göre gazı kesme nedeni olarak 'teknik arıza' bilgisi paylaşıldı.Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğalgaz akışı 10 gün süreyle durduruldu. 17 Ocak itibariyle akışın azaldığı belirtildi.

Medyatava'da yer alan habere göre; Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafınan gelen açıklamaya göre; NIGC tarafından Türkiye'ye sağlanan gazın teslimat basıncı ve miktarı 17 Ocak  tarihi itibarıyla azalmaya başladı.

Doğalgaz akışının 3'te bir oranında azaldığı belirtildi. NIGC tarafından BOTAŞ'a yapılan bildirimde, teknik bir arıza olduğu söylendi. 20 Ocak 2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacak.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

İran'dan doğalgaz akışı pazar günü başlayacak!

Dolar/TL atak yaptı! Bugün dolar ne kadar?