05 / 05 / 2024

İran gazı

İran gazı

Avrupa'yı enerji krizine sokan Rusya iki ülkenin daha gaz akışını kesti. Kesintiye neden olarak Avusturya'nın yaptığı düzenlemeler olarak gösterilirken gaz akışının ne zaman başlayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

İran gazında neler oluyor? Gaz teslimatı yüzde 70 azaldı!

BOTAŞ, İran’dan gelen gazın yüzde 70 oranında azaldığı açıklamasını yaptı.

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

Aksa Doğalgaz’dan gaz bağlantı bedeline 3 taksit fırsatı! 

Türkiye’nin dört bir bölgesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede Ekim ayı, Kasım ve Aralık ayları boyunca bağlantı bedeline 3 taksit kampanyası başlattığını duyurdu.

Türkiye’nin Rusya ve İran’dan gaz ithalatında sert düşüş!

Türkiye’nin İran’dan ithal ettiği doğal gazın miktarı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46, Rusya’dan aldığı gazın miktarı ise yüzde 41,5 geriledi.

İran, Türkiye'ye gönderdiği gaz akışını yarı yarıya kesti!

İran “Ağır kış şartları nedeniyle iç tüketimim arttı” diyerek günlük 30 milyon metreküplük gaz akışını yarı yarıya kesti.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Bu tesislerin yapanı da yaptıranı da Recep Tayyip Erdoğan’dır!

Trabzon’da yapımı devam eden dev spor kompleksine Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesini teklif eden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu tesislerin yapanı da yaptıranı da Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

Yatırımını İstanbul’un semtlerinden ya da başkent Ankara’dan yapmayı tercih edenler, 20 yılda geri kazanım sağlarken, Gaziantep’e yatırım yapan 11 yılda kazanım sağlıyor. Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

İran-Irak doğalgaz hattı tamamlandı!

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Irak kaynakları boru hattında yapılacak testler sonucunda İran gazının Irak'a aktarılmasının başlayacağını, gazın El Mansure elektrik santralini besleyeceğini belirtti.

İran'dan dev gaz depolama yatırımı!

IRNA'nın haberine göre, tesisinin 4.8 milyar metreküp doğalgaz depolama kapasitesi olduğu ve hizmete açılmasıyla Türkmenistan'dan doğalgaz ithalatının azalacağı kaydedildi.İran'ın ilk doğalgaz depolama tesisi geçen yıl Kum kentinde açılmıştı.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,8 düştü!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), ağustosta bir önceki aya göre, imalat sanayi sektöründe 0,59, su sektöründe 0,39 artış gösterirken, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,68, elektrik ve gaz sektöründe ise yüzde 0,8 düştü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı egzoz gazı denetimlerine devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı egzoz gazı denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Yarın İstanbul ’ da denetime çıkacak ekipler sınırı aşan araç sahiplerine cezai işlem uygulayacak...

Kağıthane'de atıklarını toprağa sızdıran firma kapatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Kâğıthane de tehlikeli atıklarını toprağa sızdıran firmanın kapısına kilit vurdu. Kapatılan firmaya ayrıca 42 Bin 232 TL de ceza kesildi.

Ran Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Ran Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Mesut Alkan Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 22 Ağustos'ta Beşiktaş, Vişnezade Mahallesi, Süleyman Seba Caddesi, BJK Plaza'da kuruldu.

İran gazı Haberi

İran gazı

Rus enerji şirketi Gazprom’un 1 Ekim 2022 itibariyle İtalya ve Avusturya’ya üzerinden gaz akışını durdurduğunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İtalyan enerji şirketi ENI’den yapılan yazılı açıklama Gazprom'un Avusturya üzerinden gaz akışını sağlayamayacağını duyurduğu bildirildi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Gazprom'un kendilerine Avusturya üzerinedn gaz akışının mümkün olmadığının ve dün talep edilen gaz miktarının da teslim edilemeyeceğinin bildirildiği kaydedildi. Açıklamada, Tarviso giriş noktasından ENI'ye Rus gaz arzının sıfır olacağı bildirilirken gaz arzının tekrar sağlanması halinde şirketin yeni bir güncelleme ile durumu bildireceği ifade edildi. 

Gazprom, Avusturyalı bir operatörün düzenlemelerdeki değişiklikleri onaylamayı reddetmesi nedeniyle Rus gazının Avusturya üzerinden transit geçişinin askıya alındığını açıkladı. Rus şirketi şu anda sorunu İtalya’daki alıcıyla birlikte çözmek için çalıştığını bildirdi. Gazprom açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Rus gazının Gazprom...