11 / 05 / 2024

İran Global Türk Ticaret Merkezine zaman açılacak

İran Global Türk Ticaret Merkezine zaman açılacak

Türkiye’nin yurt dışına açmayı planladığı ticaret merkezlerinden ilki İran’da açılacak. Ağustos'ta hizmete alınması planlanan Tahran-Garadj yolu üzerindeki Global Türk Ticaret Merkezi'nde yer almak isteyen firmalar Haziran sonuna kadar başvurabilecek.

Türk Kahvesinin fiyatı resmen dibe vurdu! Fırsatı kaçıranın keyfi de kaçacak! BİM 6 Aralık 2022 fiyat listesi…

BİM’in 6 Aralık 2022 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. İndirimli ürünler arasında yer alan Kurukahveci Mehmet Efendi Türk Kahvesi 3 adet 100 gr’lık paket halinde üstelik fincan seti hediyesiyle birlikte 58.50 liraya satılacak. İşte BİM 6 Aralık 2022 fiyat listesi…

Dünyaca ünlü dev şirketten Türk iş insanının firmasına yüklü teklif

Dünyaca ünlü denizcilik devi MSC, Türk iş insanı Mehmet Kutman'ın sahibi olduğu Global Ports Holding’in çoğunluk hissesi için masaya oturuyor. Satışın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Türk Reasürans, İstanbul Finans Merkezi'nden güvence ihraç edecek!

Türk Reasürans AŞ (Türk Re) Genel Müdürü Selva Eren, Türk Reasürans'ın global marka olması yönünde vizyonlarının bulunduğunu dile getirdi.

Bahreyn'e Türk çıkarması!

Türkiye’deki yatırımcıları dünyanın birçok noktasında özel projeyle buluşturan Bonanza Global, Türk yatırımcılara Bahreyn’deki fırsat kapılarını açmak için Almaaidah Consultancy And Trade ile güçlerini birleştirdi...

Yabancı gayrimenkul yatırımcıları Türk vatandaşı oldu!

Türkiye'de faaliyette bulunan bankalara yatıran, devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın alan ve gayrimenkul yatırım fonu katılma payını en az üç yıl elinde tutma şartıyla satın alan kişilere vatandaşlık verilmesi, 981 yabancı vatandaşı Türk vatandaşı yaptı.

Milyarder Türk Melih Abdülhayoğlu Beyaz Saray yaptırıyor!

Milyarder Türk Melih Abdülhayoğlu'nun serveti 1.8 milyar dolara ulaştı. Milyarder Türk, New Jersey’de Beyaz Saray’ı andıran bir konak yaptırmak için çalışmalara başladı...

Türk çeliğine İran tehdidi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada İran'ın son yıllarda hızla artan çelik üretimi ve devlet destekli düşük fiyatlarının Türk çelik üreticilerini tehdit etmeye başladığını söyledi.

MAPIC'te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak!

Fransa Cannes’da kapılarını 24. kez açan MAPIC’te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak. Türkiye temsilcisi Alkaş tarafından organize edilen çalışmalarla fuarda Türkiye 80’i aşkın firma ve 250 kişiyi aşkın ziyaretçiyle yer alıyor. 

Kuveyt Türk ikinci kez konut kredisi faiz indirimi yaptı!

Kuveyt Türk Bankası Ekim ayı içerisinde ikinci kez konut kredisi faiz indirimi yaptı. Kuveyt Türk Bankası masraflar hariç en düşük konut kredisi kullandıran özel banka oldu.

İran Global Türk Ticaret Merkezine zaman açılacak Haberi

İran Global Türk Ticaret Merkezine zaman açılacak

5 yıldır üzerinde çalışılan Global Türk Ticaret Merkezleri (GTTC) projesinin ilk ilk atımı İran'da atılacak. Tahran-Garadj yolu üzerine kurulacak Türk Ticaret merkezi, 100 firmanın İran'daki ihracat kapısı olacak. Projede görev alan Türk ve İranlı yetkililer dün İstanbul'da düzenledikleri basın toplantısıyla Tahran'da kurulacak Türk Ticaret Merkezi'nin detaylarını anlattı.


'AÇILIŞA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I BEKLİYORUZ '


GTTC Onursal Başkanı Necdet Öztürk, bu projede yer alan firma başına 5 milyon dolar ihracat hedefleniyor. Temizlik ürünlerinden mobilyaya ve bankacılığa kadar birçok sektöre öncülük edecek proje için yüksek ticaret hacmi ve potansiyeli olan ülkeleri seçtiklerini söyleyen Öztürk, "Bu ülkelerden öncelikli olanlar arasında en başta İran yer alıyor. Tahran Garadj Otoyolu üzerinde, 40 bin metrekare alanında yer alıyor. Firma ve ürün marka değeri olan 100 şirket GTTC Değerlendirme Kuruluna...